Νέα αύξηση στις τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ, εντείνονται οι πληθωριστικές πιέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα αύξηση στις τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ, εντείνονται οι πληθωριστικές πιέσεις
σημαία των ΗΠΑ
Ο δείκτης τιμών εισαγωγών σημείωσε άνοδο 1%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ισχυρή αύξηση σημείωσε ο δείκτης τιμών εισαγωγών τον Ιούνιο, για 7ο διαδοχικό μήνα, ενισχύοντας τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Τους τελευταίους 12 μήνες, οι τιμές εισαγωγών έχουν αυξηθεί κατά 11,2%, ελαφρώς χαμηλότερα από το 11,6% τον Μάιο. Σημειώνεται πως η ετήσια αύξηση τον Μάιο ήταν η ταχύτερη από το 2011.

Οι αυξήσεις αυτές τροφοδοτούν τη μεγαλύτερη έκρηξη πληθωρισμού που καταγράφεται στις ΗΠΑ τα τελευταία 13 χρόνια. Οι τιμές καταναλωτή έχουν αυξηθεί κατά 5,4% τους τελευταίους 12 μήνες, ξεπερνώντας την αύξηση των μισθών και αυξάνοντας τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, παραδέχτηκε εχθές ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε ταχύτερα από ό, τι αναμενόταν, ωστόσο επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν μέχρι το επόμενο έτος καθώς η οικονομία επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα ξεπερνώντας την πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider