Το fund του Τζορτζ Σόρος ξεκινά συναλλαγές με Bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το fund του Τζορτζ Σόρος ξεκινά συναλλαγές με Bitcoin
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας φαίνεται πως αναθεώρησε τις επιφυλάξεις του για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα.

Το πράσινο φως για την αρχή ενασχόλησης του Τζορτζ Σόρος με το Bitcoin έδωσε το επενδυτικό fund του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, σύμφωνα με το thestreet.com την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η επικεφαλής επενδύσεων του Soros Fund, Ντον Φιτζπάτρικ, έδωσε την αρχική της έγκριση για έναρξη συναλλαγών με το Bitcoun, έχοντας στο «ραντάρ» και άλλα κρυπτονομίσματα.

Η ίδια η Φιτζπάτρικ είχε δηλώσει σε συνέντευξη της στο Bloomberg το περασμένο Μάρτιο πως η εταιρεία έχει επενδύσει σε εταιρείες υποδομών κρυπτονομισμάτων, παρά την κριτική στάση που δείξει ο Σόρος στο παρελθόν προς τα κρυπτονομίσματα.

«Το Bitcoin δεν ομίζω ότι είναι νόμισμα – νομίζω ότι είναι ένα εμπόρευμα» που αποθηκεύεται εύκολα και είναι μεταβιβάσιμο» είχε δηλώσει τότε η Φιτζπάτρικ.

Ο ίδιος ο Σόρος είχε αναφέρει στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός το 2018 ότι «τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως πραγματικά νομίσματα λόγω της μεγάλης μεταβλητότητας που παρουσιάζουν».

Σημειώνεται πως μετά από το δημοσίευμα του thestreet.con, η τιμή του Bitcoin δεν... συγκινείται, καταγράφοντας απώλειες κοντά στο 4% (-3,90% στα 33.237 δολάρια) για το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider