Δισεκατομμυριούχος Νόβογκρατζ: Το bitcoin είναι καλύτερο από τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος Νόβογκρατζ: Το bitcoin είναι καλύτερο από τον χρυσό
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είπε πως βλέπει το bitcoin ως ψηφιακό χρυσό.

Ο Μάικλ Νόβογκρατζ, ιδρυτής και CEO της Galaxy Digital, δήλωσε στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ πως ακόμα αγοράζει bitcoin και πως προτιμά το ψηφιακό νόμισμα από τον χρυσό.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είπε πως βλέπει το bitcoin ως ψηφιακό χρυσό. «Αν σκοπεύετε να επενδύσετε στο χρυσό, το bitcoin είναι μια καλύτερη εκδοχή του, γιατί πνέουν οι ίδιοι μακροοικονομικοί άνεμοι, αλλά είναι επίσης ακόμα πολύ νωρίς στην καμπύλη υιοθέτησης».

«Τα κρυπτονομίσματα είναι πολυτέλεια για τις αναπτυγμένες αγορές, αναγκαιότητα για τις αναπτυσσόμενες αγορές, όπου έχεις νομίσματα που υποτιμούνται 20% με 30% κάθε χρόνο», τόνισε ο Νόβογκρατζ. Για τον μέσο χρήστη των crypto, ωστόσο, το bitcoin και το ethereum είναι «μάλλον αρκετά», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο CEO της Binance Holdings, Τσανπένγκ Ζάο, σύμφωνα με το Bloomberg, δήλωσε πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι ακόμα «αρκετά υγιής» παρά το πρόσφατο sell-off, αν και είπε πως είναι πολύ δύσκολο να πει γιατί πέφτουν τα κρυπτονομίσματα. «Από την δική μας σκοπιά, βλέπου μόνο ανθρώπους που κάνουν παραγγελίες».

Ο πρόεδρος της Swiss Re Σέρτζιο Ερμότι, εντωμεταξύ, χαρακτήρισε τους ψηφιακούς κινδύνους από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες, μετά μόνο από την πανδημία.

Ο Νταν Μόρχεντ, CEO της Pantera Capital, δήλωσε στο ίδιο πάνελ πως υπάρχουν αρκετά καλά κρυπτονομίσματα για να επενδύσει κανείς εκτός του bitcoin. «Φέτος, το bitcoin έχει αύξηση 34%, και το hedge fund μας που συναλλάσσεται τα ψηφιακά νομίσματα έχει κερδίσει 240%», σχολίασε.

Το Ethereum είναι το δεύτερο μεγαλύτερο, είναι πολύ σημαντικό», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider