«Γκρεμίστηκε» ο Dow Jones με απώλειες 500 μονάδων - Η χειρότερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γκρεμίστηκε» ο Dow Jones με απώλειες 500 μονάδων - Η χειρότερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο
Νωρίτερα, το στέλεχος της Fed, Τζιμ Μπούλαρντ, ανέφερε αναμένει την πρώτη αύξηση επιτοκίων της τράπεζας προς το τέλος του επόμενους έτους.

Σημαντικές απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τα όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, προσπαθώντας να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Dow κατέγραψε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο κλείσιμο της συνεδρίαστης της Παρασκευής, ο Dow Jones είχε πτώση 1,58% στις 33.290 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 1,31% στις 4.166 μονάδες, ενώ ο Nasdaq είχε «ηπιότερες» απώλειες 0,94% στις 14.030 μονάδες.

Νωρίτερα, το στέλεχος της Fed, Τζιμ Μπούλαρντ, ανέφερε αναμένει την πρώτη αύξηση επιτοκίων της τράπεζας προς το τέλος του επόμενους έτους.

Ο ίδιος σχολίασε ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, με την ομιλία του την Τετάρτη ξεκίνησε τη συζήτηση για το πότε θα αρχίσει ο περιορισμός των υποστηρικτικών μέτρων (tappering) της τράπεζας, ενώ σχετικά με τον πληθωρισμό, ο Μπούλαρντ ανέφερε πως «υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού» στην αμερικανική οικονομία.

Σημειώνεται πως σήμερα ήταν η ταυτόχρονη λήξη σε ένα ευρύ φάσμα παράγωγων συμβολαίων. Πρόκειται για το λεγόμενο quadruple witching, ήτοι την ταυτόχρονη λήξη futures και options σε χρηματιστηριακούς δείκτες και μετοχές που συχνά οδηγεί σε αυξημένη μεταβλητότητα και σε αναπροσαρμογή των χαρτοφυλακίων. Αυτή ήταν και η δεύτερη μεγαλύτερη λήξη συμβολαίων στην ιστορία.

Στα εταιρικά νέα, άλμα 2,5% σημείωσε ενδοσυνεδριακά η τιμή της μετοχής της PayPal μετά τις προειδοποιήσεις των εμπόρων, πως η εταιρεία θα αυξήσει τις τιμές σε ορισμένα από τα νέα της προϊόντα. Συγκεκριμένα, η μετοχή της PayPal κατέγραψε άλμα 2,5% στα 285,07 δολάρια, σημειώνοντας την υψηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από το Φεβρουάριο και την τρίτη καλύτερη επίδοση στον S&P 500.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider