Η «σκιά» της Fed συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «σκιά» της Fed συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την Wall Street
Πτώση άνω του 1% για τον Dow Jones και ηπιότερες απώλειες για τον Nasdaq, προς την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου στην έναρξη της τελευταίας μέρας συνεδριάσεων της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να κινούνται στον... αστερισμό της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τα όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη από τη Fed, προσπαθώντας να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας.

Νωρίτερα, το στέλεχος της Fed, Τζιμ Μπούλαρντ, ανέφερε αναμένει την πρώτη αύξηση επιτοκίων της τράπεζας προς το τέλος του επόμενους έτους.

Ο ίδιος σχολίασε ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, με την ομιλία του την Τετάρτη ξεκίνησε τη συζήτηση για το πότε θα αρχίσει ο περιορισμός των υποστηρικτικών μέτρων (tappering) της τράπεζας, ενώ σχετικά με τον πληθωρισμό, ο Μπούλαρντ ανέφερε πως «υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού» στην αμερικανική οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ενδοσυνεδριακά ο Dow Jones υποχωρεί 1,23% στις 33.408 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,93% στις 4.182 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,64 στις 14.070 μονάδες.

Σημειώνεται πως σήμερα είναι η ταυτόχρονη λήξη σε ένα ευρύ φάσμα παράγωγων συμβολαίων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της μεταβλητότητας.

Πρόκειται για το λεγόμενο quadruple witching, ήτοι την ταυτόχρονη λήξη futures και options σε χρηματιστηριακούς δείκτες και μετοχές που συχνά οδηγεί σε αυξημένη μεταβλητότητα, και σε αναπροσαρμογή των χαρτοφυλακίων. Αυτή θα είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη λήξη συμβολαίων στην ιστορία, με 818 δισ. δολάρια.

Στα εταιρικά νέα, άλμα 2,5% σημεώνει ενδοσυνεδριακά η τιμή της μετοχής της PayPal μετά τις προειδοποιήσεις των εμπόρων, πως η εταιρεία θα αυξήσει τις τιμές σε ορισμένα από τα νέα της προϊόντα.

Συγκεκριμένα, ενδοσυνεδριακά η μετοχή της PayPal καταγράφει άλμα 2,5% στα 285,07 δολάρια, σημειώνοντας την υψηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από το Φεβρουάριο και την τρίτη καλύτερη επίδοση στον S&P 500.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider