Wall Street: Προσπάθειες για περιορισμό των απωλειών από τους επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Προσπάθειες για περιορισμό των απωλειών από τους επενδυτές
Την Τετάρτη η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας προκάλεσε τριγμούς στις αγορές καθώς προαναγγέλθηκαν δύο αυξήσεις των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Με μεικτές διαθέσεις κινείται η Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να είναι ακόμα στην σκιά της χθεσινής ανακοίνωσης της Fed για τα επιτόκια και τον πληθωρισμό που προκάλεσε sell-off στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και απώλειες και στους 3 βασικούς δείκτες. Στην ατζέντα και η απρόσμενη αύξηση των νέων αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Έτσι ενδοσυνεδριακά, ο Dow Jones, που βρέθηκε να χάνει πλέον των 300 μονάδων, χάνει 0,58% ή 197 μονάδες στις 33.836 μονάδες.
O S&P 500 κερδίζει οριακά 0,01% στις 4.224 μονάδες.
O Nasdaq κερδίζει 0,89% στις 14.165 μονάδες.

Την Τετάρτη η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας προκάλεσε τριγμούς στις αγορές καθώς προαναγγέλθηκαν δύο αυξήσεις των βασικών επιτοκίων δανεισμού – αν και διευκρινίστηκε πως η οικονομία δεν είναι ακόμα σε αυτό το σημείο. Επίσης, η Fed αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό, στο 3,4%, σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα πάνω από τις προβλέψεις του Μαρτίου.

Ωστόσο, ο μεγιστάνας των hedge-funds Ντέιβιντ Τέππερ δήλωσε στο CNBC πως η Fed έκανε καλή δουλειά την Τετάρτη και πως η «αγορά μετοχών είναι μια χαρά προς το παρόν», καθώς ο S&P 500 είναι λιγότερο του 1% πιο χαμηλά από το ιστορικό του υψηλό.

Στα στοιχεία της ημέρας, σημαντική και απρόσμενη αύξηση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Ειδικότερα, οι αιτήσεις αυξήθηκαν στις 412.000 από 375.000 την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 360.000 αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider