Χρηματιστήριο: Συνέχεια στη συσσώρευση - Πιέσεις σε τράπεζες, Ελλάκτωρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Συνέχεια στη συσσώρευση - Πιέσεις σε τράπεζες, Ελλάκτωρ
O Γενικός Δείκτης προσπαθεί να κρατηθεί στα επίπεδα των 920 μονάδων, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις τραπεζικές εξελίξεις. 

Διορθωτικές κινήσεις και συσσώρευση στα επίπεδα των 920 μονάδων καταγράφει το Χρηματιστήριο, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις τραπεζικές εξελίξεις.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,44% στις 923,8 μονάδων, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 921,62 μονάδες (-0,61%). Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 45,84 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,48%, στις 2.243 μονάδες, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει ήπια άνοδο 0,12% στις 1.430,6 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 1,23%, με την Alpha Bank να υποχωρεί 2,12%, την Τρ. Πειραιώς 1,42%, την Εθνική Τράπεζα να χάνει 1,46% και τη Eurobank 0,6%.

Από τα βαριά χαρτιά της αγοράς, Jumbo, Quest και ΟΤΕ καταγράφουν κέρδη, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται Viohalco, Motor Oil.

Στον τραπεζικό κλάδο, η Πειραιώς Financial Holdings υπέγραψε οριστικές συμφωνίες με τις Intrum AB και Serengeti Asset Management LP, για την πώληση ποσοστού 49% και 2% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine και junior notes) της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων Sunrise I αντίστοιχα.

Παράλληλα, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 800 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Services and Holdings, με το ποσοστό απαρτίας να υπερβαίνει το 57%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider