Bitcoin: Η πρώτη αναβάθμιση μετά από 4 χρόνια -Τι αλλάζει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Η πρώτη αναβάθμιση μετά από 4 χρόνια -Τι αλλάζει
Ειδικοί των κρυπτονομισμάτων σχολιάζουν στο CNBC ότι είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση για το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Η πρώτη αναβάθμιση του bitcoin μετά από 4 χρόνια μόλις εγκρίθηκε από τους «μεταλλωρύχους» σε όλο τον κόσμο. Είναι μια σπάνια στιγμή συναίνεσης μεταξύ όσων εμπλέκονται, και οι ειδικοί των κρυπτονομισμάτων σχολιάζουν στο CNBC ότι είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση για το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Η αναβάθμιση ονομάζεται Taproot και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Νοέμβριο. Όταν συμβεί αυτό, θα σημαίνει μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και αποτελεσματικότητα συναλλαγών - και το σημαντικότερο, θα «ξεκλειδώσει» τη δυνατότητα για έξυπνες συμβάσεις, ένα βασικό χαρακτηριστικό της τεχνολογίας blockchain που εξαλείφει τους μεσάζοντες ακόμη και στις πιο περίπλοκες συναλλαγές.

«Το Taproot έχει σημασία, διότι ανοίγει ένα εύρος ευκαιριών για επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τη χρησιμότητα του bitcoin», δήλωσε η Alyse Killeen, ιδρύτρια της εταιρείας επενδύσεων που επικεντρώνεται στο bitcoin, Stillmark.

Σε αντίθεση με την αναβάθμιση του bitcoin το 2017 -αναφέρεται ως "τελευταίος εμφύλιος πόλεμος" λόγω του αμφιλεγόμενου ιδεολογικού χάσματος που χωρίζει τους οπαδούς- το Taproot έχει σχεδόν καθολική υποστήριξη, εν μέρει επειδή αυτές οι αλλαγές σταδιακά αυξανόμενες βελτιώσεις στον κώδικα.

Το makeover του Bitcoin έχει σχέση με τις ψηφιακές υπογραφές, τις οποίες μπορείτε να σκεφτείτε ως το δακτυλικό αποτύπωμα που αφήνει ένα άτομο σε κάθε συναλλαγή που πραγματοποιεί.

Αυτήν τη στιγμή, το κρυπτονόμισμα χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται «Αλγόριθμος Ελλειπτικής Καμπύλης Ψηφιακής Υπογραφής», το οποίο δημιουργείται από το ιδιωτικό κλειδί που ελέγχει ένα πορτοφόλι bitcoin και διασφαλίζει ότι το bitcoin μπορεί να δαπανηθεί μόνο από τον νόμιμο κάτοχο. Η αναβάθμιση Taproot θα είναι μια μετάβαση σε κάτι που είναι γνωστό ως υπογραφή Schnorr, το οποίο ουσιαστικά καθιστά δυσανάγνωστες τις συναλλαγές πολλαπλών υπογραφών, σύμφωνα με τον Alejandro De La Torre, αντιπρόεδρο της Poolin με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider