Wall Street: Μικρή άνοδος δίνει συνέχεια στα χθεσινά ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μικρή άνοδος δίνει συνέχεια στα χθεσινά ρεκόρ
Συνεχίζονται τα ρεκόρ στο αμερικανικό χρηματιστήριο που κινείται ανοδικά την τελευταία ημέρα της εβδομάδας.

Συνεχίζονται τα ρεκόρ στο αμερικανικό χρηματιστήριο που κινείται ανοδικά την τελευταία ημέρα της εβδομάδας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,2% στις 34.542 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,15% στις 4.245 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,17% στις 14.0423 μονάδες, με τις Apple, Amazon και Netflix να συμβάλουν στα κέρδη του δείκτη.

Η αγορά «χτίζει» πάνω στα χθεσινά της κέρδη καθώς οι επενδυτές δεν πτοήθηκαν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι επιταχύνθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό από το 2008. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 5% τον Μάιο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Ώθηση στις μετοχές ενδεχομένως να προσφέρει και η αντίδραση της αγοράς ομολόγων στα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βρέθηκε να υποχωρεί στο 1,44% την Παρασκευή, έχοντας βρεθεί στη διάρκεια του έτους σε επίπεδα πάνω από το 1,77%.

«Μεγάλο μέρος της ανόδου των τιμών μπορεί να αποδειχθεί παροδικό καθώς σχεδόν το ήμισυ του άνω του μέσου όρου πληθωρισμού προέρχεται από την επίδραση βάσης της εξασθενημένης οικονομίας του 2020, ενώ ακόμη και οι ελλείψεις στην προσφορά μπορεί να αποδειχθούν προσωρινές καθώς οι επιχειρήσεις αυξάνουν την παραγωγικότητά τους και αρχίζουν να ανταποκρίνονται στην αυξημένη ζήτηση», σχολιάζει ο Jason Pride, επικεφαλής επενδύσεων της Glenmede.

Για την εβδομάδα, οι δείκτες εμφανίζουν μεικτά πρόσημα, με τον Dow να χάνει 0,8%, αλλά τον S&P 500 και τον Nasdaq να βρίσκονται στο +0,2% και +1,5% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider