Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στη Φρανκφούρτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στη Φρανκφούρτη
Με ήπια μεταβολές έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την κρίσιμη αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Με ήπια μεταβολές έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την κρίσιμη αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Το βάρος πέφτει στις δηλώσεις της, Κριστίν Λαγκάρντ, και στην τακτική που θα ακολουθήσει η Φρανκφούρτη γύρω από τα προγράμματα στήριξης.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, ο μηνιαίος ρυθμός αγορών στο πρόγραμμα PEPP θα παραμείνει αμετάβλητος περίπου στα 80 - 90 δισ. ευρώ κατά το γ' τρίμηνο, καθώς ακόμη ελλοχεύουν κίνδυνοι γύρω από τις προσπάθειες ανάκαμψης, ενώ οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό παραμένουν υποτονικές. Ο αμερικανικός οίκος, εντοπίζει μεγαλύτερους κινδύνους από την αύξηση του ρυθμού στα 90 - 100 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση, σε σύγκριση με μια μείωση, δεδομένης της σύσφιξης των χρηματοοικονομικών συνθηκών που παρατηρείται από τον Απρίλιο και τον κίνδυνο περαιτέρω ανοδικών πιέσεων στα yields από την έξοδο της Κομισιόν (σαν εκδότης χρέους) στις αγορές για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Ωστόσο, με την οικονομία της Ευρωζώνης να επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα και τον πληθωρισμό, έστω και προσωρινά πάνω από το στόχο της ΕΚΤ, το «στρατηγείο» της Φρανκφούρτης θα αρχίσει σταδιακά να διαμορφώνει μια «γέφυρα» (Το τρίγωνο μεταξύ ΕΚΤ - ελληνικών ομολόγων - investment grade και στο βάθος... «γέφυρα») συνεχίζοντας τις αγορές με βασικό οδηγό τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε ήπια άνοδο 0,09 στις 454,40 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,20% στις 7.081 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε 0,38% στις 15.528 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημείωσε άνοδο στο 0,19% στις 6.564 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,26% στις 25.741 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε οριακή άνοδο 0,03% στις 9.156 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, σημαντική πτώση, ανώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, κατέγραψε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider