Bitcoin: Προειδοποίηση αναλυτών για πτώση ακόμη και στα 20.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Προειδοποίηση αναλυτών για πτώση ακόμη και στα 20.000 δολάρια
Μια ακόμη κακή εβδομάδα για το bitcoin θα μπορούσε να είναι ο πρόδρομος για ακόμη μεγαλύτερες απώλειες στο μέλλον, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές που παρακολουθούν το selloff στα κρυπτονομίσματα, μεταδίδει το Bloomberg.

Μια ακόμη κακή εβδομάδα για το bitcoin θα μπορούσε να είναι ο πρόδρομος για ακόμη μεγαλύτερες απώλειες στο μέλλον, σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές που παρακολουθούν το selloff στα κρυπτονομίσματα, αναφέρει το Bloomberg.

Στο δυσμενές σενάριο, η περαιτέρω αδυναμία στην τιμή του bitcoin μπορεί να οδηγήσει το κρυπτονόμισμα στη ζώνη των 20.000 δολαρίων, σύμφωνα με την Oanda Corp., την Evercore ISI και την Tallbacken Capital Advisors. Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά περίπου 7% αυτήν την εβδομάδα και αυτή την ώρα «αλλάζει χέρια» στα 34.280 δολάρια.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα «πλησιάζει επικίνδυνα το επίπεδο των 30.000 δολαρίων» εν μέσω αυξανόμενων φόβων για ρυθμίσεις στις ΗΠΑ και «μια διάσπαση των 30.000 δολαρίων θα μπορούσε να επιφέρει μια τεράστια ρευστοποίηση», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγορά στην Oanda Corp.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά περίπου 30.000 δολάρια από το ρεκόρ του Απριλίου, μετά και την «επίπληξη» του δισεκατομμυριούχου Elon Musk για την ποσότητα ενέργειας που απαιτεί, αλλά και την ανανεωμένη προσπάθεια ρύθμισης στην Κίνα. Η ικανότητα των αρχών των ΗΠΑ να ανακτήσουν λύτρα σε bitcoin ανέτρεψε, επίσης, την ιδέα ότι ξεφεύγει του κυβερνητικού ελέγχου, κάτι που έχει λειτουργήσει ως πόλος έλξης για πολλούς από τους υποστηρικτές του.

Ο στρατηγικός τεχνικός αναλυτής Rich Ross και ο Michael Purves της Tallbacken Capital Advisors έχουν ορίσει τα 20.000 δολάρια ως πιθανό κρίσιμο επίπεδο σε περίπτωση που το bitcoin υποχωρήσει σημαντικά από το τρέχον επίπεδο. Άλλοι, ωστόσο, παραμένουν αισιόδοξοι για το μακροπρόθεσμο outlook.

Η MicroStrategy, για παράδειγμα, αύξησε μια πώληση junk ομολόγων στα 500 εκατ. δολάρια από 400 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει την αγορά περισσότερων bitcoin. H MicroStrategy έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο bullish εισηγμένες εταιρείες για τα κρυπτονομίσματα. Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε επίσης η πρώτη χώρα που αποδέχτηκε το bitcoin ως επίσημο μέσο πληρωμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider