Οριακές κινήσεις στη Wall Street - Κέρδη για τον τεχνολογικό κλάδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές κινήσεις στη Wall Street - Κέρδη για τον τεχνολογικό κλάδο
Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την ερχόμενη Πέμπτη.

Με ήπιες διακυμάνσεις μπαίνουν στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής για τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Μάιο, που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο ήπια ανοδικά κλίμα συμβάλλουν τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου, οι μετοχές του οποίου «πατούν» πάνω στις χθεσινές ανακοινώσεις της Apple για τις αλλαγές στο software που έκανε γνωστές χθες η τεχνολογική εταιρεία. Η μετοχή της Apple ενισχύεται 1,26% για το άνοιγμα της Τρίτης.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,10% ή 34,95 μονάδες στις 34.595 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,11% ή 4,68 μονάδες στις 4.231 μονάδες, θέτοντας πλώρη για κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,54% ή 75,14 μονάδες στις 13.956 μονάδες.

Στο μέτωπο των κρυπτονομισμάτων, Bitcoin και Ethereum σημειώνουν σημαντικές απώλειες (άνω του 5% και 6% αντίστοιχα), μετά από την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για το ότι κατάφερε να ανακτήσει μεγάλο μέρος των λύτρων για την κυβερνοεπίθεση στην Colonial Pipeline, που πληρώθηκαν σε κρυπτονομίσματα, επαναφέροντας τις ανησυχίες για την πορεία του θεσμικού ελέγχου στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο αυξήθηκαν στις 9,3 εκατ. από τις 8,3 εκατ. θέσεις τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό κενών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ από την αρχή καταγραφής των σχετικών στατιστικών.

Ωστόσο, οι κενές θέσεις δεν καλύπτονται από το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ, με τα στοιχεία του υπουργείου τον Μάιο να δείχνουν πως ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 837.000 νέες θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν με μικρές απώλειες, ενώ αντίθετα ήπια κέρδη κατέγραψε ο Nasdaq.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider