Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές με φόντο στοιχεία για την Ευρωζώνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές με φόντο στοιχεία για την Ευρωζώνη
Οι επενδυτές επικεντρώνονται σε στοιχεία για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και για την αγορά εργασίας στο α’ τρίμηνο της χρονιάς.

Mε ανοδικές τάσεις κινούνται οι ευρωαγορές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη τους στοιχεία για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και για την αγορά εργασίας στο α’ τρίμηνο της χρονιάς, δίνοντας ταυτόχρονα προσοχή στις ανησυχίες που εκφράζονται για την άνοδο του πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,32% στις 455 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,34% στις 7.101 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,22% στις 15.711 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,38% στις 6.568 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,14% στις 25.860 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στην Μαδρίτη ενισχύεται 0,05% στις 9.168 μονάδες.

Στα στοιχεία για το ΑΕΠ, η οικονομίας της Ευρωζώνης δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να «υποδεχτεί» την ανάκαμψη καθώς η οικονομική παραγωγή συρρικνώθηκε λιγότερο από όσο είχε εκτιμηθεί στην αρχή του έτους, ενώ η σταδιακή άρση των περιορισμών του lockdown ενισχύει την εμπιστοσύνη.

Αναλυτικότερα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,3% στο α' τρίμηνο του 2021, από 0,6% που είχε εκτιμηθεί αρχικά, με την αύξηση των αποθεμάτων και των επενδύσεων να αντισταθμίζονται από τη μειωμένη καταναλωτική δαπάνη. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,3%.

Άλλα στοιχεία περιλαμβάνουν την έρευνα του ZEW για το οικονομικό κλίμα στην Γερμανία, τις λιανικές πωλήσεις στην Βρετανία, αλλά και για την γερμανική βιομηχανική παραγωγή.

Σύμφωνα με τα τελευταία, υποχώρηση κατά 1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Απρίλιο σε σύγκριση με το Μάρτιο ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκε κατά 26,4%.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με το CNBC, η Deutsche Bank δημοσιοποίησε σοβαρή προειδοποίηση πως η προσήλωση στην ανάπτυξη χωρίς προσοχή για την άνοδο του πληθωρισμού θα αποδειχτεί λάθος, αν όχι βραχυπρόθεσμα, τότε από το 2023 και μετά. Η τράπεζα, η οποία παραπέμπει στην πολιτική της Fed, προειδοποιεί πως ο πληθωρισμός είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την παγκόσμια οικονομία.

Ασία

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ειρηνικό καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην δημοσίευση αναθεωρημένων στοιχείων α’ τριμήνου για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας, τ οποία υπέδειξαν συρρίκνωση της οικονομίας 3,9%, αν και αυτό αποτέλεσε πρόοδο σε σχέση με την αρχική εκτίμηση για 5,1%.

Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο έχασε 0,19%, ο S&P/ASX 200 στο Σίδνεϋ κέρδισε 0,15%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai υποχώρησε 0,54% και ο SZSE Component διολίσθησε 0,98%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατά 1% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Απρίλιο

Ευρωζώνη: Σημαντική βελτίωση των στοιχείων για το ΑΕΠ α' τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider