Ξένα Χρηματιστήρια
07-06-2021 | 23:01

Ήπια διόρθωση στη Wall Street μετά τα ιστορικά υψηλά

Newsroom
Μοιράσου το
Ήπια διόρθωση στη Wall Street μετά τα ιστορικά υψηλά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε ήπια διόρθωση προχώρησαν οι επενδυτές στη Wall Street τη Δευτέρα, μετά τα υψηλά που σημείωσαν οι δείκτες την Παρασκευή. 

Παράλληλα, τα ισχυρά χαρτοφυλάκια συνεχίζουν να αναπροσαρμόζουν την επενδυτική τους στρατηγική λόγω των ανησυχιών για πληθωριστικές πιέσεις ενώ την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Από την άλλη, η βελτίωση που καταγράφεται η αγορά εργασίας των ΗΠΑ (μέσω των 559.000 νέων θέσεων εργασίας) δεν φαίνεται να είναι αρκετή για να «ανοίξει» τη συζήτηση του tapering στις αγορές ομολόγων για την Fed. Η πρόεδρος της Cleveland Fed, Loretta Mester, χαρακτήρισε «στέρεα» την άνοδο, όμως δήλωσε πως απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος.  

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 5,8% τον Μάιο από 6,1% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ένα ποσοστό στο 5,9%, ενώ ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας για τον Απρίλιο αναθεωρήθηκε ανοδικά, από τις 266.000 στην αρχική μέτρηση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Παράλληλα, ισχυρή προειδοποίηση έστειλε σήμερα, Δευτέρα, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γύρω από τις φρενήρεις κινήσεις που καταγράφονται σε μετοχές, όπως η AMC Entertainment και η GameStop.

«Το προσωπικό της Επιτροπής συνεχίζει να παρακολουθεί την αγορά υπό το πρίσμα της τρέχουσας μεταβλητότητας σε συγκεκριμένες μετοχές για να προσδιορίσει εάν έχουν υπάρξει διαταραχές στην αγορά, πρακτικές χειραγώγησης ή άλλες παράνομες συμπεριφορές», αναφέρει η SEC σε ανακοίνωσή της. 

«Παράλληλα η Επιτροπή θα παρέμβει για να προστατέψει τους μικροεπενδυτές εάν διαπιστώσει παραβιάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας», επισημαίνετε στην ανακοίνωση. Η παρέμβαση της Επιτροπής έρχεται μετά το άλμα της μετοχής της AMC Entertainment Holdings κατά 20% σήμερα, έχοντας διαγράψει ένα «ράλι» που ξεπερνά στο 2.600% από την αρχή του έτους. Οι μετοχές της GameStop στο μεταξύ κερδίζουν πάνω από 12% σήμερα και έχουν σημειώσει «άλμα» σχεδόν 1.400% από την αρχή του έτους.

Έτσι, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,37% στις 34.629 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,09% στις 4.230 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,49% στις 13.881 μονάδες.

Από τις μετοχές του βιομηχανικού δείκτη άνοδο ξεχώρισαν η Microsoft στο +1,2% και η Boeing στο +1,02%, ενώ πτωτικά κινήθηκαν Merck & Co και η Caterpillar στο -1,79%

Το αμερικανικό 10ετές κατέγραψε περαιτέρω άνοδο φτάνοντας στο 1,573%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.