Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της Πέμπτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της Πέμπτης
Η μεγαλύτερη άνοδος στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ με απώλειες η αγορά της Φρανκφούρτης. Η προσοχή στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

Ανοδική εκκίνηση στην πρώτη μέρα της εβδομάδας πραγματοποιήσαν τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής εν όψει της ερχόμενης Πέμπτης.

Τότε είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι αναφορές της ΕΚΤ για ενδεχόμενη αλλαγή της ΕΚΤ στις πολιτικές του επόμενου χρονικού διαστήματος και για την μετά-κορονοϊού εποχή.

Ακόμα, την Πέμπτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Μάιο και για το εάν οι πληθωριστικές πιέσεις στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα μπορούσαν να επιταχύνουν την απόσυρση της υποστηρικτικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,22% στις 453.26 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,20% στις 4.097 μονάδες

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έγραψε κέρδη 0,13% στις 7.078 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έπεσε 0,10% στις 15.677 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ισχυροποιήθηκε 0,43% στις 6.543 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB ανέβηκε 0,99% στις 25.824 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 0,83% στις 9.163 μονάδες.

Πτώση μη αναμενόμενη εμφάνισαν τον Απρίλιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, εξαιτίας της εγχώριας ζήτησης. Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,2% σε εποχιακά προσαρμοσμένους όρους, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του Reuters, να κάνουν λόγο για αύξηση 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider