Bitcoin: Υποχωρεί η τιμή μετά το tweet «χωρισμού» του Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Υποχωρεί η τιμή μετά το tweet «χωρισμού» του Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ δεν είναι πια «ερωτευμένος» με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα του κόσμου.

Πτωτικά κινείται η τιμή του bitcoin μετά τη νέα ανάρτηση του Έλον Μασκ στο Twitter ο οποίος δεν είναι πια «ερωτευμένος» με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα.

Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla τουίταρε ένα meme για ένα ζευγάρι που χωρίζει επειδή ο άντρας χρησιμοποιεί στίχους των Linkin Park, προσθέτοντας το hashtag #Bitcoin και μια ραγισμένη καρδιά.

Το bitcoin υποχωρεί 6% στα 36.432 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Ακολουθούν κι άλλα κρυπτονομίσματα, με το ether να κάνει βουτιά 7% στα 2.600 δολάρια και το dogecoin να χάνει σχεδόν 8% στα περίπου 36 σεντς.

Το bitcoin ακολούθησε μια άγρια πορεία φέτος, πετυχαίνοντας ρεκόρ πάνω από τα 64.000 δολάρια τον Απρίλιο, για να κάνει βουτιά στα σχεδόν 30.000 δολάρια τον αμέσως επόμενο μήνα. Τώρα απέχει πάνω από 40% από το ιστορικό υψηλό του, αν και σημειώνει άνοδο 30% από τις αρχές του 2021.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα tweet του Μασκ κινεί την αγορά. Τον Μάιο είπε ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται bitcoin ως μέσο πληρωμών εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας, αφαιρώντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια από την αγορά κρυπτονομισμάτων μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Σε note της αυτή την εβδομάδα, η JPMorgan ανέφερε ότι οι θεσμικοί επενδυτές δεν αγοράζουν bitcoin στα χαμηλά και άφησε να εννοηθεί πως η τιμή ενδέχεται να υποχωρήσει κι άλλο.

Οι οπαδοί του bitcoin βλέπουν το ψηφιακό νόμισμα ως μέσο αποθήκευσης αξίας, αντίστοιχο με τον χρυσό, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο προστασίας από τον πληθωρισμό την ώρα που οι ανά τον κόσμο κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τη ρευστότητα που διοχετεύουν στις οικονομίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Οι σκεπτικιστές, ωστόσο, θεωρούν πως το bitcoin είναι μια κερδοσκοπική φούσκα έτοιμη να σκάσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider