Wall Street: Κέρδη στο άνοιγμα, απώλειες στο κλείσιμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη στο άνοιγμα, απώλειες στο κλείσιμο
«Έσπασε» το ανοδικό σερί στη Wall Street. Έντονη μεταβλητότητα σε μετοχές και κρυπτονομίσματα.

Δεν συνεχίστηκε το ανοδικό σερί στη Wall Street καθώς οι επενδυτές φαίνεται να προέβηκαν σε μερικό profit taking. Από την άλλη, έλαβαν σημαντική ανάσα μετά την έντονη μεταβλητότητα που καταγράφηκε στα κρυπτονομίσματα και επηρέασε σαφώς και τις μετοχές.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin διαπραγματεύεται πέριξ των 37.000 δολαρίων, καταγράφοντας πτώση 3,74% (11:05 ώρα Ελλάδος) στα 37.540 δολάρια, ενώ το Ether σημειώνει απώλειες 3,41% στα 2.536 δολάρια. Παράλληλα, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ενισχύθηκαν καθώς ο ισχυρός άνδρας της Tesla Έλον Μασκ δήλωσε ότι συζήτησε με miners για τα θέματα γύρω από τα cryptos και την ενεργειακή βιωσιμότητα.

Από την άλλη, στα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ, οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν αύξηση 13,2% τον Μάρτιο -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2005- σε σχέση με αντίστοιχο μήνα του 2020, σύμφωνα με τον δείκτη της S&P CoreLogic Case-Shiller.

Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε ήπιες απώλειες 0,24% στις 34.311 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,21% στις 4.188 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με οριακές απώλειες 0,03% στις 13.657 μονάδες.

Merck και Amgen κατέγραψαν τις υψηλότερες απώλειες στον Dow Jones, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν Boeing και Walt Disney.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε περαιτέρω στο 1,557%.

Παράλληλα, το όριο του 50% των ενηλίκων, που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ξεπεράστηκε σήμερα στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Πλέον, το 50% όλων των Αμερικανών ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως», έγραψε σε tweet ο Σάιρους Σαπάρ, που παρακολουθεί τα δεδομένα για λογαριασμό του Λευκού Οίκου. Αυτό σημαίνει πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna ή της Pfizer/BioNTech ή το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider