Ισχυρές πιέσεις και κάτω απο τις 870 μονάδες το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές πιέσεις και κάτω απο τις 870 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πέρασαν σε δεικτοβαρείς τίτλους οι πιέσεις των πωλητών. Κάτω από τις 870 μονάδες το ΧΑ.

Ενεργοποιήθηκαν εκ νέου οι πωλητές την τελευταίο ημίωρο πριν τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ την Τρίτη, επιλέγοντας «χτυπήματα» σε δεικτοβαρείς τίτλους. Έτσι, η εγχώρια αγορά υποχρεώθηκε να υποχωρήσει σε επίπεδα χαμηλότερα των κρίσιμων 870 μονάδων.

Ο Γενικός Γενικός Δείκτης, σημείωσε πτώση 1,37% στις 868,11 μονάδες, με τον τζίρο στα 91,46 εκατ. ευρώ. Πτώση 1,51% κατέγραψε ο FTSE 25 στις 2.090 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 1,27% στις 530,76 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ κατέγραψε πτώση 4%, η Eurobank 0,66%, η Τρ. Πειραιώς 2,15% και η Alpha Bank που έκλεισε με άνοδο 1,05% με φόντο της επικείμενη ΑΜΚ. Παράλληλα, οι επενδυτές έδειξαν να «μπαίνουν» εκ νέου στο χαρτί της Attica Bank που κατέγραψε άνοδο 3,29% μετά και το χθεσινό «ράλι».

Οι πωλητές κατάφεραν να επικρατήσουν σε τίτλους όπως, της Μυτιληναίος της Aegean της Jumbo και της Τέρνα Ενεργειακής.

Τα πακέτα έφτασαν τα 7,06 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο όγκο να καταγράφεται σε Alpha Bank.

Από την άλλη θέση ισχύος ώστε να αποκομίσει πλήρως τα οφέλη που αναμένει από το αναπτυξιακό δυναμικό της χώρας, το οποίο θα τροφοδοτηθεί κυρίως από τους τεράστιους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, επιδιώκει η Alpha Bank με την προτεινόμενη δομή της ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ.

Όπως έγραψε το insider.gr, η συναλλαγή θα υλοποιηθεί με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών και δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα. Υφιστάμενοι μέτοχοι που θα μετέχουν στην προσφορά, θα λάβουν κατά προτεραιότητα κατανομή νέων μετοχών. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας, προτίθεται να συμμετάσχει στη σχεδιαζόμενη προσφορά μετοχών, έως του υφιστάμενου ποσοστού συμμετοχής του (10,94%). Νέες μετοχές που δεν θα καλυφθούν στην δημόσια προσφορά ή στην ιδιωτική τοποθέτηση, θα διατεθούν κατά τη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου, λαμβανομένης υπόψη της γνώμης των Γενικών Συντονιστών και Διαχειριστών του Βιβλίου Προσφορών αναφορικά με μακροπρόθεσμους επενδυτές που αγοράζουν μετοχές και τις κρατάνε σε βάθος χρόνου (“buy and hold” investors).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα στοιχήματα και οι σκόπελοι του Χρηματιστηρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider