SocGen: Γιατί ο χρυσός είναι καλύτερη επένδυση από το Bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SocGen: Γιατί ο χρυσός είναι καλύτερη επένδυση από το Bitcoin
Μπάρες χρυσού και Bitcoin
Οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας σημειώνουν πως το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον «πρωταθλητή» των κρυπτονομισμάτων.

Θέση για την επενδυτική «διαμάχη» μεταξύ του Bitcoin και του χρυσού παίρνουν δύο αναλυτές της Societe Generale, σημειώνοντας πως οι τοποθετήσεις στο πολύτιμο μέταλλο είναι περισσότερο σταθερές από τα «ανοίγματα» στο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα.

Με αφορμή την κάθετη πτώση στην τιμή του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων τις προηγούμενες μέρες, ο Αλάν Μποκοντζά και ο Άρθουρ βαν Σλόοτεν ανέφεραν στο CNBC ότι «τα ρίσκα για το Bitcoin θα αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα» κυρίως εν όψει των ρυθμιστικών πλαισίων που θέτουν οι κυβερνήσεις για τα κρυπτονομίσματα.

Σχετικά μέτρα προανήγγειλε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ η Κίνα έχει ήδη ορίσει αυστηρούς κανόνες για τα ψηφιακά νομίσματα.

Τα στελέχη της SocGen χαρακτήρισαν παράλληλα ως «μπερδεμένες» τις αναφορές που κάνει ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, για τα κρυπτονομίσματα.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκαν στη σύγκριση μερικών επενδυτών για το το Bitcoin και τον χρυσό, λόγω της μεταβλητότητας και των παρόμοιων κινήσεων στις τιμές του ψηφιακού νομίσματος και του πολύτιμου μετάλλου.

Μποκοντζά και βαν Σλόοτεν σημειώνουν πως η μοναδική ομοιότητα που έχουν Bitcoin και χρυσός είναι η μεταβλητότητα τους, προσθέτοντας πως ως επένδυση ο χρυσός μπορεί πολύ εύκολα να αντέξει πληθωριστικές πιέσεις, όπως αυτές που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ.

«Ο χρυσός μπορεί να αντισταθμίζει τις απώλειες κεφαλαίων από έκθεση σε ομόλογα και μπορεί να αποδειχθεί σημαντική "άμυνα" σε περιπτώσεις που υπάρχει αύξηση πληθωρισμού ή φαινόμενα αποπληθωρισμού» σημείωσαν οι αναλυτές της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς τη χειρότερη εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας τα κρυπτονομίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider