Μαζεύει τις βαριές απώλειες το Bitcoin - Υψηλή μεταβλητότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαζεύει τις βαριές απώλειες το Bitcoin - Υψηλή μεταβλητότητα
Μαζεύει τις απώλειες το Bitcoin και επιστρέφει στα 40.000 δολάρια.

Έχοντας καταγράψει τις ισχυρότερες απώλειες από τότε που ξεκίνησε τον έντονο ανοδικό του κύκλο, το Bitcoin μαζεύει τις απώλειες καθώς από το -30% το τελευταίο 24ωρο και τα 30.066 δολάρια, πέρασε σταδιακά στο -15%, ενώ λίγο πριν τις 21:00 κινείται στο -8,77% και στα 39.518 δολάρια.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το ισχυρό κρυπτονόμισμα δεν έχει διαπραγματευτεί κάτω από το επίπεδο των 30.000 δολαρίων από τα τέλη Ιανουαρίου.

Η κατιούσα ξεκίνησε στις 12 Μαΐου όταν ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως η Tesla θα σταματούσε να δέχεται Βitcoin για τις συναλλαγές της, εξαιτίας των ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ενεργοβόρου mining του κρυπτονομίσματος. Τα σχόλια του Μασκ προκάλεσαν απώλειες 300 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα.

Μόλις 3 μήνες πριν, ο δισεκατομμυριούχος είχε ανακοινώσει πως η εταιρεία αυτοκινήτων του είχε αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και πως πλέον θα το αποδεχόταν στις συναλλαγές της.

Έτσι, το Bitcoin διέγραψε όλα τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι θα αγοράσει κρυπτονομίσματα αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ έχει σημειώσει πτώση άνω του 50% από τα υψηλά των 64.829 δολαρίων στα μέσα Απριλίου.

Επιπλέον και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα κατέγραψαν ισχυρή πτώση την Τετάρτη. Το Ether, το ψηφιακό νόμισμα που τροφοδοτεί το blockchain Ethereum, υποχώρησε περισσότερο από 30% στα 2.235 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics, ενώ και το Dogecoin, επίσης κατέγραψε πτώση που ξεπέρασε το 30% σε περίπου 32 σεντ.

Πλέον το Ether καταγράφει πτώση 18,20% στα 2.809 δολάρια, και το Ripple 21,18% στα 1.2579 δολάρια.

Βασικός λόγος για την υψηλή διόρθωση που καταγράφει το Bitcoin και ο χώρος των κρυπτονομισμάτων είναι η risk-off διάθεση των επενδυτών, αλλά και το χαμηλό επίπεδο επενδυτών που έσπευσε να αγοράσει cryptos, θεωρώντας πως πρόκειται για μια εύκολη και άκοπη επένδυση που μπορεί να ενισχύσει τα χαρτοφυλάκιά τους.

Οι κινήσεις και το «ασανσέρ» του 10% ή 20% ή περισσότερο σε μια εβδομάδα δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες για το Bitcoin. Για ένα asset που είναι ασταθές, δεν απαιτείται μεγάλη κατανομή για να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση ενός χαρτοφυλακίου όπως είχε αναφέρει ο Ric Edelman, οικονομικός σύμβουλος στο RIA Digital Assets. Ακόμη όμως και στη χειρότερη περίπτωση που η αξία του Bitcoin καταρρεύσει πέφτοντας στο μηδέν, μια κατανομή τέτοιου μεγέθους δε θα καταστρέψει τον επενδυτή.

Επιπλέον, καταλυτικός είναι και ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών που συνεχίζουν να εξαπολύουν πυρά κατά του Bitcoin, θέλοντας να σχεδιάσουν οι ίδιες ένα ψηφιακό ευρώ ή δολάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επανήλθε online το Coinbase - «Οργή» χρηστών για τα τεχνικά προβλήματα

Κρυπτονομίσματα: Η «ελεύθερη πτώση» - Πώς εξανεμίστηκαν 600 δισ. δολάρια σε μία εβδομάδα

Κρυπτονομίσματα και Fed «πρεσάρουν» την Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider