Υποχώρηση στην τιμή του πετρελαίου μετά το υψηλό διετίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχώρηση στην τιμή του πετρελαίου μετά το υψηλό διετίας
H τιμή του πετρελαίου υποχώρησε την Τρίτη, μετά από το υψηλό διετίας που κατάφερε να κατακτήσει χθες.

H τιμή του πετρελαίου υποχώρησε την Τρίτη, μετά από το υψηλό διετίας που κατάφερε να κατακτήσει χθες. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, έφτασαν στα 70 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά μετά τα μέσα Μαρτίου.

Οι τιμές πήραν την κατιούσα μέσα στην ημέρα μετά από ένα tweet του BBC Persia για πιθανή πρόοδο στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Συγκεκριμένα, το tweet ανέφερε πως ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, εκπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε στο BBC Persia πως υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και πως πιθανότατα θα δημοσιοποιηθούν σημαντικά νέα την Τετάρτη.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και διεθνών δυνάμεων στοχεύσουν σε μια επιστροφή στην συμφωνία του 20015 για τον περιορισμό των πυρηνικών δραστηριοτήτων της χώρας. Μια νέα συμφωνία πιθανόν θα οδηγήσει τις ΗΠΑ να αποσύρουν τις κυρώσεις ενάντια στο Ιράν, επιτρέποντας την χώρα να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου.

Η τιμή του αμερικάνικου αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, μειώθηκε 0,85 δολάρια ή 1,3%, κλείνοντας στα 65,42 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του μπρεντ στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου, υποχώρησε 0,77 δολάρια ή 1,1%, κλείνοντας στα 68,69 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider