Ευρώπη: Δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το θετικό πρόσημο οι αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρώπη: Δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το θετικό πρόσημο οι αγορές
Κόντρα στις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα αρχικά κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα καθώς οι ανά τον κόσμο επενδυτές «ζυγίζουν» τις ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού και για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην εξάπλωση ενός στελέχους που εμφανίστηκε στην Ινδία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,25% στις 440 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX σημειώνει απώλειες 0,06%%, ενώ ο CAC40 κινείται στο -0,28%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,34%.

Στην Ιταλία, ο FTSE MIB κερδίζει 0,32%, ενώ ο στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει πτώση 0,12%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές «αφουγκράζονται» τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό μετά και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα που έδειξαν άλμα του δείκτη κατά 4,2% τον Απρίλιο σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed που θα δημοσιοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα θα μπορούσαν να παράσχουν κάποιες ενδείξεις για τον τρόπο σκέψης των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής.

Ο κορονοϊός παραμένει βασική πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές καθώς οι οικονομίες ανοίγουν εκ νέου. Το Ην. Βασίλειο περιορίζει το lockdown περαιτέρω τη Δευτέρα με τις παμπ και τα εστιατόρια να ανοίγουν τις πόρτες τους. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε για προσεκτική χαλάρωση των μέτρων αφότου προειδοποίησε πως η εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης θα μπορούσε να απειλήσει την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στις 21 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Η Tesla δεν έχει πουλήσει κανένα Bitcoin

Έλον Μασκ: Η Tesla σταματά να δέχεται bitcoin λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος

Γιατί ανησυχούν όλοι για την ενεργειακή κατανάλωση του Bitcoin;

gazzetta
gazzetta reader insider insider