Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones, πτώση για Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones, πτώση για Nasdaq
Έντονη μεταβλητότητα επικράτησε στη συνεδρίαση της Wall Street, με τους επενδυτές να λαμβάνουν υπόψη τους στοιχεία για την απασχόληση αλλά και εταιρικά αποτελέσματα.

Έντονη μεταβλητότητα επικράτησε στη συνεδρίαση της Wall Street, με τους επενδυτές να λαμβάνουν υπόψη τους στοιχεία για την απασχόληση αλλά και εταιρικά αποτελέσματα, με τον Dow Jones να οδηγείται σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 96,99 μονάδες ή 0,3% στις 34.230,02 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε μικρή άνοδο 0,1% στις 4.167,61 μονάδες. O Nasdaq υποχώρησε 0,4% στις 13.582,42 μονάδες, καθώς Amazon, Netflix και Facebook έχασαν πάνω από 1%.

Σε εταιρικά νέα, άνω των προσδοκιών της Wall Street τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η General Motors, υπολογίζοντας πως θα έχει ένα ισχυρό πρώτο μισό του έτους παρά τα προβλήματα που προκαλούν στην παραγωγή οι ελλείψεις των ημιαγωγών παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, ανακοίνωσε 2,25 δολάρια έναντι του 1,04 δολαρίων που εκτιμούσε το Refinitiv. Στα έσοδα ανακοίνωσε 32,47 δισ. δολάρια, έναντι 32,67 δισ. δολαρίων που προβλεπόταν. Η μετοχή της κέρδισε άνω του 4%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μεγάλη αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των μισθοδοσιών στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, ωστόσο η αναφορά της ADP σημειώνουν πως ήταν κάτω των προσδοκιών. Οι εταιρείες προσέλαβαν 742.000 τον Απρίλιο, ένα άλμα σε σχέση με τις αναθεωρημένες 565.000 του Μαρτίου, αλλά κάτω από τις 800.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από τον Dow Jones.

Η μετοχή της Peloton υποχώρησε πάνω από 14%, έπειτα από την ανακοίνωση των διαδρόμων γυμναστικής εξαιτίας ανησυχιών ασφάλειας.

Στα εμπορεύματα, με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού, διαγράφοντας μέρος από τις απώλειες της Τρίτης, στον απόηχο των δηλώσεων της πρώην επικεφαλής της Fed, ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια για να διατηρήσει την οικονομία σε βιώσιμα επίπεδα.

Πτώση σημείωσε η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου την Τετάρτη, ωστόσο οριακά ανοδικά κινήθηκε η τιμή του brent. Οι traders αξιολόγησαν εκ νέου τις προοπτικές για τη ζήτηση πετρελαίου, παρά τα αμερικανικά στοιχεία για τα αποθέματα αργού που έδειξαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider