Κέρδη για τον χρυσό, μετά τις δηλώσεις Γέλεν για αύξηση επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τον χρυσό, μετά τις δηλώσεις Γέλεν για αύξηση επιτοκίων
Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού, διαγράφοντας μέρος από τις απώλειες της Τρίτης, στον απόηχο των δηλώσεων της πρώην επικεφαλής της Fed.

Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού, διαγράφοντας μέρος από τις απώλειες της Τρίτης, στον απόηχο των δηλώσεων της πρώην επικεφαλής της Fed, ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια για να διατηρήσει την οικονομία σε βιώσιμα επίπεδα.

Ωστόσο, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αργότερα διευκρίνισε τα σχόλιά της, λέγοντας ότι δεν προβλέπει ούτε προτείνει αύξηση επιτοκίων, σημειώνοντας πως δεν περίμενε ο πληθωρισμός να είναι ένα διαρκές πρόβλημα για την οικονομία καθώς ανακάμπτει από την πανδημία της Covid-19.

Τα συμβόλαια του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, ενισχύθηκαν 5 δολάρια, ή 0,3%, στα 1.781 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας υποχωρήσει 0,9% την Τρίτη.

Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι έχασε 11 σεντς, ή 0,4% στα 26,45 σεντς, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 2.982 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε απώλειες 0,2% στα 1.229,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός σημείωσε μικρή άνοδο 0,1% στα 4,53 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider