Θετικά πρόσημα στη Wall Street, σε νέο υψηλό ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στη Wall Street, σε νέο υψηλό ο Dow Jones
Το χθεσινό αρνητικό κλίμα θέλει να διορθώσει η Wall Street, στο μέσο ενός διεθνούς κύματος επενδυτικής αισιοδοξίας. 

Το χθεσινό αρνητικό κλίμα θέλει να διορθώσει η Wall Street, με τους επενδυτές να λαμβάνουν υπόψη τους στοιχεία για την απασχόληση αλλά και εταιρικά αποτελέσματα, παίρνοντας lead από την άνοδο των ευρωαγορών στο μέσο ενός διεθνούς κύματος επενδυτικής αισιοδοξίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 110 μονάδες ή 0,32% στις 34.241,70 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,37% στις 4.180,26 μονάδες. O Nasdaq κερδίζει 0,32% στις 13.678,39 μονάδες.

Σε εταιρικά νέα, άνω των προσδοκιών της Wall Street τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η General Motors, υπολογίζοντας πως θα έχει ένα ισχυρό πρώτο μισό του έτους παρά τα προβλήματα που προκαλούν στην παραγωγή οι ελλείψεις των ημιαγωγών παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, ανακοίνωσε 2,25 δολάρια έναντι του 1,04 δολαρίων που εκτιμούσε το Refinitiv. Στα έσοδα ανακοίνωσε 32,47 δισ. δολάρια, έναντι 32,67 δισ. δολαρίων που προβλεπόταν. Η μετοχή της κερδίζει 3,49%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μεγάλη αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των μισθοδοσιών στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, ωστόσο η αναφορά της ADP σημειώνουν πως ήταν κάτω των προσδοκιών. Οι εταιρείες προσέλαβαν 742.000 τον Απρίλιο, ένα άλμα σε σχέση με τις αναθεωρημένες 565.000 του Μαρτίου, αλλά κάτω από τις 800.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από τον Dow Jones.

Η μετοχή της Peloton έφτασε να υποχωρεί έως και 9%, έπειτα από την ανακοίνωση των διαδρόμων γυμναστικής εξαιτίας ανησυχιών ασφάλειας.

Εντωμεταξύ, η Honest Company της διάσημης ηθοποιού Jessica Alba άντλησε 412,8 εκατ. δολάρια μέσω μιας IPO, πουλώντας 25,8 εκατ. μετοχές στα 16 δολάρια η μια. Συνολικά, η εταιρεία με έδρα το Los Angeles αποτιμάται στα 1,44 δισ. δολάρια.

Στα κρυπτονομίσματα, το dogecoin συνεχίζει το ξέφρενο ράλι του, κερδίζοντας άλλο ένα 20% μέσα στη μέρα, περί τα 70 σεντς το ένα, με κέρδη στη χρονιά μέχρι στιγμής ύψους 11.000%, τοποθετώντας την στην πρώτη δεκάδα το πιο υψηλά αποτιμημένων ψηφιακών νομισμάτων για το έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider