Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς χαλαρώνουν τα lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς χαλαρώνουν τα lockdown
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,15 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,70%και το μπρεντ στα 69,39 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,74%.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη καθώς χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα κατά του COVID-19 σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι τιμές ενισχύονται επίσης από τα επίσημα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα τα οποία υποχώρησαν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις για άνοδο της ζήτησης καυσίμων στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

«Οι τιμές του πετρελαίου φαίνεται να υποστηρίζονται από μια μεγάλη πτώση στα αποθέματα αργού και βενζίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία του API», δήλωσε στο DailyFX η στρατηγική αναλύτρια Margaret Yang.

«Οι προοπτικές της ενεργειακής ζήτησης ενισχύονται από την χαλάρωση των lockdown σε περιοχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία συνέβαλαν στην αντιστάθμιση των ανησυχιών για χαμηλότερη ζήτηση από την Ινδία και την Ιαπωνία. Η καλοκαιρινή περίοδος βρίσκεται προ των πυλών και μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τη ζήτηση καυσίμων και να υποστηρίξει τις τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της API, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Απριλίου, μια πτώση η οποία ήταν πάνω από την τριπλάσια σε σχέση με ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών υποστηρίχθηκε από τη διάθεση εμβολίων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, ανοίγοντας το δρόμο για τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά της πανδημίας και την αύξηση των αεροπορικών ταξιδιών.

Την Τετάρτη το πρωί (10:07ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,15 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,70%και το μπρεντ στα 69,39 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,74%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider