Η τιμή του χρυσού «ανέβηκε» πατώντας πάνω στο αδύναμο δολάριο και στις μειωμένες ομολογιακές αποδόσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η τιμή του χρυσού «ανέβηκε» πατώντας πάνω στο αδύναμο δολάριο και στις μειωμένες ομολογιακές αποδόσεις
Τα futures του χρυσού αυξήθηκαν την Δευτέρα σημειώνοντας τα πρώτα τους κέρδη μετά από 5 διαπραγματεύσεις, καθώς η αδυναμία στο δολάριο και η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Τα futures του χρυσού αυξήθηκαν την Δευτέρα σημειώνοντας τα πρώτα τους κέρδη μετά από 5 διαπραγματεύσεις, καθώς η αδυναμία στο δολάριο και η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, ενίσχυσαν την αγορά του μετάλλου μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο χρυσός λαμβάνει «ώθηση από την βουτιά στις ομολογιακές αποδόσεις» δήλωσε ο Michael Armbustera της Altavest στο Marketwatch.

H απόδοση του 10ετούς ομολόγου έπεσε στο 1,61%, ενώ το δολάριο έπεσε 0,3%.

Έτσι, την Δευτέρα η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου αυξήθηκε 24,10 δολάρια ή 1,4%, κλείνοντας στα 1.791,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και τα 1.798,90 δολάρια. Η τιμή με την οποία κατέληξε είναι και η υψηλότερη από τις 21 Απριλίου.

Εντωμεταξύ, η τιμή του ασημιού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου αυξήθηκε 1,09 δολάρια ή 4,2%, κλείνοντας στα 26,96 δολάρια η ουγγιά, που είναι και η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση και τιμή κλεισίματος από τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider