Νέο ιστορικό υψηλό για S&P 500 - Μικρά κέρδη σε Dow Jones και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ιστορικό υψηλό για S&P 500 - Μικρά κέρδη σε Dow Jones και Nasdaq
O Dow Jones ενισχύθηκε κατά 239,98 μονάδες, ενώ ο S&P 500 με άνοδο 0,7% έκλεισε στις 4.211,47 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε μικρή άνοδο 0,2%.

Σε νέο υψηλό ρεκόρ έκλεισε ο S&P 500, με ώθηση από τα αποτελέσματα των Apple και Facebook. O Dow Jones ενισχύθηκε κατά 239,98 μονάδες, κλείνοντας στις 34.060,36 μονάδες, ενώ ο S&P 500 με άνοδο 0,7% έκλεισε στις 4.211,47 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε μικρή άνοδο 0,2% στις 14.082,55 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,4% για την αρχή του έτους. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ελαφρώς καλύτερη μέτρηση (στο 6,7%), ενώ υπενθυμίζεται πως για το δ' τρίμηνο του 2020 το αμερικανικό ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί 4,3%.

Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στις 553.000 για την περασμένη εβδομάδα, έναντι 547.000 αιτήσεων προηγουμένως, σύμφωνα με τα στοιχεία από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο των νέων αιτήσεων σε επίπεδο εβδομάδας από πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 540.000 αιτήσεις.

«Καύσιμο» για αισιοδοξία των επενδυτών έδωσαν και τα εταιρικά μεγέθη των Big Tech, με την Apple και τη Facebook να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επίσης στα εταιρικά αποτελέσματα, τα μεγέθη των McDonalds, Caterpillar, Merck και Comcast κινήθηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων.

Εξάλλου, οι αναλυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τις χθεσινές ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε, ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε η πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για το 2021 δείχνει ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί να αλλάξει τη νομισματική πολιτική της για το τρέχον έτος. Ακόμα, ο Αμερικανός τραπεζίτης ανέφερε πως δεν είναι ακόμα η στιγμή ώστε η Fed να αρχίζει να περιορίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Στα εμπορεύματα, τα futures του χρυσού σημείωσαν την τρίτη διαδοχική ημέρα πτώσης, καθώς η άνοδος στις αποδόσεις των αμερικάνικων κρατικών ομολόγων, μαζί με τα στοιχεία για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο α’ τρίμηνο, άσκησαν πίεση στις τιμές του πολύτιμου μετάλλου. Οι τιμές του χρυσού, στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου υποχώρησαν 5,60 δολάρια ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.768,30 δολάρια η ουγγιά.

Αντίθετα, κέρδη κατέγραψε η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου ενίσχυσαν τις προσδοκίες για τόνωση της ενεργειακής ζήτησης, παρά την πανδημία που συνεχίζει να πλήττει τις οικονομίες. Το συμβόλαιο του αργού WTI, παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,15 δολάρια ή 1,8% στα 65,01 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider