Κέρδη για το αργό πετρέλαιο, στήριξη από το ΑΕΠ των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για το αργό πετρέλαιο, στήριξη από το ΑΕΠ των ΗΠΑ
Κέρδη κατέγραψε η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου ενίσχυσαν τις προσδοκίες για τόνωση της ενεργειακής ζήτησης.

Κέρδη κατέγραψε η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου ενίσχυσαν τις προσδοκίες για τόνωση της ενεργειακής ζήτησης, παρά την πανδημία που συνεχίζει να πλήττει τις οικονομίες.

Το συμβόλαιο του αργού WTI, παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,15 δολάρια ή 1,8% στα 65,01 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Εξάλλου, ο OPEC+ επιμένει στα σχέδιά του για σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών παραγωγής πετρελαίου από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, αφού αναθεώρησε ελαφρώς ανοδικά την πρόβλεψη αύξησης της ζήτησης το 2021 έως 6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

«Μια πιο προσεκτική ματιά στην κατάσταση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου υποδηλώνει ότι η αγορά μπορεί να είναι πιο κοντά στο σημείο της εξισορρόπησης από ό, τι μπορεί να σκεφτεί ο OPEC+», ανέφεραν αναλυτές της Citi, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των πλεονασματικών ποσοτήτων αργού έχει απορροφηθεί από την αγορά.

Η τράπεζα αναμένει επίσης ότι οι εκστρατείες εμβολιασμού στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη θα αυξήσουν τη ζήτηση πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ των 101,5 εκατομμυρίων bpd φέτος το καλοκαίρι, ενώ προειδοποιεί ότι οι αυξανόμενες περιπτώσεις COVID-19 στην Ινδία και τη Βραζιλία θα μπορούσαν να πλήξουν την τοπική ζήτηση εάν επιβληθούν εκ νέου βαθύτερες κλειδαριές. Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider