Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο εν μέσω των θετικών προβλέψεων για τη ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο εν μέσω των θετικών προβλέψεων για τη ζήτηση
Την Τετάρτη το μεσημέρι (12:08 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 62,99 δολάρια και το μπρεντ στα 66,44 δολάρια .

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη εν μέσω αισιόδοξων προβλέψεων για την παγκόσμια ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων, ενώ η ραγδαία εξάπλωση των μολύνσεων COVID-19 στην Ινδία και μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ κάλυψαν τα κέρδη.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ + να τηρήσει τα σχέδια για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην παραγωγή πετρελαίου από το Μάιο έως τον Ιούλιο υπογράμμισε την εμπιστοσύνη των παραγωγών στην ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης.

Στο ίδιο πνεύμα, η Goldman Sachs σημειώνει ότι αναμένει "το μεγαλύτερο άλμα στη ζήτηση πετρελαίου που έχει καταγραφεί ποτέ, εκτιμώντας ότι θα καταγραφεί αύξηση 5,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως τους επόμενους έξι μήνες, κάτι το οποίο οφείλεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην Ευρώπη και την απελευθέρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Η χαλάρωση των διεθνών περιορισμών στις μετακινήσεις τον Μάιο θα οδηγήσει την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης αεριωθούμενων κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα εκτιμά η Goldman.

Σε μια έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΠΕΚ +, η ομάδα προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2021 θα αυξηθεί κατά 6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μετά από των πτώση των 9,5 εκατ. βαρελιών πέρυσι.

Ο όμιλος παραμένει βέβαιος για τις προοπτικές ζήτησης καθώς οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Κίνας ανακάμπτουν. Αυτό βοήθησε να αντισταθμιστούν οι ανησυχίες σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 στην Ινδία, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία επισημαίνει η Margaret Yang από την DailyFX.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (12:08 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 62,99 δολάρια σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,08% και το μπρεντ στα 66,44 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,02%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider