Επιμένει νευρικά η Wall Street, εν όψει εταιρικών αποτελεσμάτων και Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει νευρικά η Wall Street, εν όψει εταιρικών αποτελεσμάτων και Fed
Ήπιες απώλειες για τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου την Τρίτη. Οι επενδυτές αναμένουν τα οικονομικά μεγέθη της Microsoft και της Google.

Σε «ρηχά νερά» συνεχίζουν να κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές στη Wall Street αναμένουν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων και τις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Η Fed ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση της και η προσοχή στρέφεται στις δηλώσεις του επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, την Τετάρτη για το εάν έχει υπάρξει διαφοροποίηση του σχεδιασμού της νομισματικής πολιτικής της Fed. Με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις από την τράπεζα κατά τις αυριανές ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των μεγεθών της Microsoft και της Alpabet (μητρικής της Google), που θα γνωστοποιήσουν τα αποτελέσματα τους ακριβώς μετά από το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Wall Street.

Υπενθυμίζεται πως χθες, η μετοχή της Microsoft έχει σημειώσει άνοδο 20%, από την αρχή της χρονιάς, με την κεφαλαιοποίησή της να έχει φτάσει στα 1,97 τρισ. δολάρια, μόλις 1,5% μακριά από το ορόσημο των 2 τρισ. δολαρίων.

Από τα χθεσινά αποτελέσματα, ξεχώρισαν οι ανακοινώσεις της Tesla. Νωρίτερα σήμερα, η General Electric ανακοίνωσε κέρδη ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ θετική έκπληξη προκάλεσαν και οι ανακοινώσεις της 3M.

Στην κίνηση των δεικτών, o Dow Jones χάνει 0,11% ή 36,30 μονάδες στις 33.945 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,06% ή 2,40 μονάδες στις 4.186 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,19% ή 22,20 μονάδες στις 14.116 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, σημαντική αύξηση κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, αφού αυξήθηκε στις 121,7 μονάδες έναντι 109,7 μονάδων τον Μάρτιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν μια μέτρηση στις 113 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών ενισχύθηκε στις 139,6 μονάδες έναντι 110 μονάδων ενώ, ο δείκτης προσδοκιών ανέβηκε στις 109,8 μονάδες από τις 109,6 μονάδες του Μαρτίου

Εξάλλου, ο δείκτης για τις τιμές κατοικίας στις ΗΠΑ που καταρτίζει η S&P CoreLogic Case-Shiller ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο κατά 12% σε ετήσια βάση και κατά 11,2% σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης για τις 10 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 11,7% σε ετήσιο επίπεδο και 10,9% σε μηνιαίο επίπεδο.

Ο δείκτης για τις 20 μεγάλες πόλεις ενισχύθηκε 11,9% σε ετήσιο επίπεδο και 11,1% σε μηνιαίο επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μοναδικές πόλεις στις οποίες ο δείκτης παρουσίασε μονοψήφια αύξηση ήταν το Σικάγο και το Λας Βέγκας.

Εξάλλου, στο μέτωπο του κορονοϊού, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα εξαιρέσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Μεικτά πρόσημα στο ξεκίνημα μιας «καυτής» εβδομάδας

Μεικτά πρόσημα στην Wall Street, πριν τα εταιρικά αποτελέσματα και τη Fed

Τι είναι οι SPAC και γιατί όλη η Wall Street μιλάει γι’ αυτές;

gazzetta
gazzetta reader insider insider