«Γύρισε» ανοδικά η Wall Street - Προσπάθεια για τέλος στο αρνητικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γύρισε» ανοδικά η Wall Street - Προσπάθεια για τέλος στο αρνητικό σερί
Απώλειες για τη μετοχή του Netflix. Η προσοχή στην ομιλία Μπάιντεν για τους εμβολιασμούς στις ΗΠΑ.

Θετικές κινήσεις καταγράφονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο για την Τετάρτη, με τη Wall Street να προσπαθεί να «σπάσει» τις αρνητικές κινήσεις που σημείωνε στο άνοιγμα της συνεδρίασης και να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί από την αρχή της εβδομάδας.

Σημαντική πτώση, άνω του 7%, καταγράφει η μετοχή του Netflix, μετά από τα αρνητικά αποτελέσματα α' τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η πλατφόρμα streaming, επηρεάζοντας αρνητικά τον τεχνολογικό κλάδο.

Στα των επιχειρηματικών εξελίξεων, τα μεγέθη τους για το α' τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσαν η Haliburton και η Verizon.

Εξάλλου, οι αναλυτές αναμένουν ομιλία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, αργότερα μέσα στη μέρα, κατά την οποία θα γίνουν αναφορές για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του Covid-19 στις ΗΠΑ και την οικονομία της χώρας μετά από την πανδημία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,61% ή 208,12 μονάδες στις 34.029 μονάδες.

Ο S&P 500 γράφει άνοδο 0,56% ή 23,32 μονάδες στις 4.157 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,67% ή 92,82 μονάδες στις 13.879 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, μεγάλη αύξηση 10% στις αιτήσεις για αναχρηματοδότηση στεγαστικών δάνειων καταγράφηκε στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, η μεγαλύτερη από τα τέλη Φεβρουαρίου, αν και ακόμη είναι 23% κάτω από τα περυσινά επίπεδα.

Αιτία ήταν η μείωση των επιτοκίων δανεισμού των στεγαστικών που έστειλε μαζικά ιδιοκτήτες και υποψήφιους ιδιοκτήτες προς τον δανεισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων αυξήθηκε 8,6% την προηγούμενη εβδομάδα συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη, Είναι η πρώτη αύξηση στις εβδομαδιαίες αιτήσεις από το τέλος του Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider