Κέρδη για τέταρτη μέρα στο πετρέλαιο - Στα 63,09 το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τέταρτη μέρα στο πετρέλαιο - Στα 63,09 το Brent
Κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό έκλεισε στα 63,09 δολάρια και το μπρεντ στα 66,61 δολάρια το βαρέλι.

Σε υψηλά επίπεδα για τέταρτη ημέρα στη σειρά «έκλεισαν» οι τιμές του πετρελαίου, έχοντας δεχθεί ώθηση από το ξεκίνημα της συνεδρίασης την Πέμπτη, από τις προβλέψεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) αλλά και του ΟΠΕΚ.

Κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό έκλεισε στα 66,61 δολάρια και το μπρεντ στα 63,09 δολάρια το βαρέλι.

Η παγκόσμια ζήτηση και προσφορά πετρελαίου πρόκειται να εξισορροπηθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους μετά από τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 το 2020, ανέφερε η μηνιαία έκθεση του IEA. Στο πλαίσιο αυτό, η παγκόσμια παραγωγή μπορεί να χρειαστεί να αντλήσει επιπλέον 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για να καλυφθεί η ζήτηση.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ+ ο οποίος διατηρεί για την ώρα το πλαφόν στην παραγωγή, αύξησε επίσης τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φέτος και αναμένει ότι θα αυξηθεί κατά 70.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τις προβλέψεις του περασμένου μήνα ενώ εκτιμά ότι η παγκόσμια ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,95 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2021.

Η Αμερικανική Τράπεζα Επενδύσεων παρουσίασε επίσης τις προβλέψεις της για την αιχμή της παγκόσμιας ζήτησης για το πετρέλαιο κίνησης σε ετήσια βάση έως το 2026, λαμβάνοντας υπ' όψιν την αυξανόμενη διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και την στρατηγική για την απανθρακοποίηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider