Μικρά κέρδη για τις ευρωαγορές στο κλείσιμο της Τρίτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για τις ευρωαγορές στο κλείσιμο της Τρίτης
Επιφυλακτικά ανοδικά τα μεγάλα χρηματιστήρια της ηπείρου μας στη δεύτερη μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας. Αρνητική εξαίρεση η αγορά της Μαδρίτης στην Ισπανία.

Με μικρή άνοδο ολοκλήρωσαν την Τρίτη τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές έθεσαν στα «ραντάρ» τους τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία.

«Ψηλά» στην ατζέντα βρέθηκαν οι εξελίξεις με το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της νόσου, μετά και από την απόφαση του αμερικανικού FDA να αναστείλει προσωρινά τη χρήση του μονοδοσικού σκευάσματος της εταιρείας. Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένουν ενημέρωση από την J&J για την αποστολή των εμβολίων στις χώρες της ΕΕ.

Εξάλλου, με προσοχή παρατηρούνται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Μάρτιο και στο κατά πόσο αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν τη νομισματική πολιτική της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,12% στις 435.75 μονάδες.

Ο Stoxx 50 κέρδισε 0,13% στις 3.966 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE ισχυροποιήθηκε 0,02% στις 6.890 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κέρδισε 0,13% στις 15.234 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC έγραψε άνοδο 0,36% στις 6.184 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο συγκέντρωσε κέρδη 0,59% στις 24.600 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη έχασε 0,09% στις 8.525 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider