Η αύξηση των αποθεμάτων και η υποτονική ζήτηση «ρίχνουν» το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αύξηση των αποθεμάτων και η υποτονική ζήτηση «ρίχνουν» το πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,34 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,44% και το μπρεντ στα 62,80 καταγράφοντας πτώση κατά 0,63%.

Μικρή πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές ζύγισαν την αύξηση των προμηθειών από μεγάλους παραγωγούς και τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στη ζήτηση καυσίμων.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα συνεχίσουν να μειώνονται, ωστόσο, καθώς η παγκόσμια οικονομία θα αρχίσει να επανέρχεται σε ρυθμούς κανονικότητας η ζήτηση καυσίμων αναμένεται να ανακάμψει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία εξισορρόπησης», δήλωσε ο αναλυτής της Energy Aspects, Virendra Chauhan. Ωστόσο, προτού αυξηθούν οι τιμές θα πρέπει οι φυσικές αγορές να ενισχυθούν, προτού μπορέσουν να αυξηθούν οι τιμές και τα διαστήματα μεταξύ των μηνών, πρόσθεσε.

Καθώς η υγειονομική κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι εμβολιασμοί προχωρούν με βραδείς ρυθμούς, η εικόνα για την πορεία της ζήτησης πετρελαίου παραμένει θολή.

Ο Stephen Innes, αναλυτής της Axi, δήλωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να διαπραγματευτούν μεταξύ 60 και 70 δολαρίων καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν αυτούς τους παράγοντες.

Αυτήν την εβδομάδα, το Ιράν διεξήγαγε συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, η οποία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να άρουν τις κυρώσεις για τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Εάν δημιουργηθεί ένα επαρκές πλαίσιο, τότε τις επόμενες εβδομάδες, σημαντικές ποσότητες ιρανικού πετρελαίου πιθανότατα θα διοχετευθούν στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο 2021», δήλωσε η αναλύτρια της RBC Capital Helima Croft σε σημείωμα αυτή την εβδομάδα.

Την Παρασκευή το πρωί (11.40 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,34 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,44% και το μπρεντ στα 62,80 καταγράφοντας πτώση κατά 0,63%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider