Χρηματιστήριο: Με τις τράπεζες πάνω από τις 880 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Με τις τράπεζες πάνω από τις 880 μονάδες
Συνεχίζει την ανοδική πορεία το Χρηματιστήριο ξεπερνώντας και τις 880 μονάδες.

Με τον τραπεζικό κλάδο να υπερβαίνει και τις 570 μονάδες, τροφοδοτούμενος από τη θετική εικόνα που διατηρούν οι ξένοι οίκοι για την πορεία του κλάδου το Χρηματιστήριο «πλησιάζει» ολοένα και περισσότερο τις 900 μονάδες.

Έτσι την Τρίτη, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,99% στις 883,91 μονάδες με τον τζίρο στα 12,45 εκατ. ευρώ. Άνοδο 1,29% σημειώνει ο FTSE 25 στις 2.133 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει μίνι ράλι 3,11% στις 570,47 μονάδες.

Η DBRS ανέφερε σήμερα πως παρά το αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον, τις ευμετάβλητες συνθήκες στις αγορές και τις λειτουργικές προκλήσεις, οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες κατέγραψαν σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τον περαιτέρω μετασχηματισμό τους. Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ωστόσο πως παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, εξακολουθούν υφίστανται κίνδυνοι, καθώς η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να επιδεινωθεί από δάνεια που εξακολουθούν να βρίσκονται αναστολής πληρωμών, παρόλο που οι πρώτοι δείκτες δείχνουν πιθανώς χαμηλότερη επίπτωση από την αρχικά αναμενόμενη. Ως εκ τούτου, ο οίκος θεωρεί ότι ο ρυθμός της οικονομικής ανάκαμψης, σε συνδυασμό με τη συνεχή επενδυτική ζήτηση, θα είναι κρίσιμοι παράγοντες για την επίτευξη των στόχων των τραπεζών.

Πέραν αυτού κρίσιμης σημασίας για την πορεία της εγχώριας αγοράς θα διαδραματίσουν και οι εκτιμήσεις της ΤτΕ για την πορεία της εγχώριας οικονομίας.

Από τις τράπεζες η Alpha Bank καταγράφει άνοδο 4,79 περνώντας το διάβα του 1 ευρώ, η Eurobank 3,17% στα 0,77 ευρώ, η Εθνική Τρ. 1,45% στα 2,52 ευρώ και η Τρ. Πειραιώς 2,28% στα 0,44 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και Lamda συνεχίζουν ανοδικά, ενώ διστακτικές κινήσεις καταγράφονται σε ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider