Νέο «ράλι» στο Χρηματιστήριο - Έπιασε και τις 870 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο «ράλι» στο Χρηματιστήριο - Έπιασε και τις 870 μονάδες
Σημαντική άνοδο για την Τρ. Πειραιώς από τα χαμηλά που είχε φτάσει. Σε υψηλό 52 εβδομάδων η Μυτιληναίος που πάτησε τα 14 ευρώ. Στα «ραντάρ» της Jefferies παραμένει η εγχώρια αγορά.

Με τίτλους που είχαν μείνει πίσω στο τρένο της ανόδου, η εγχώρια αγορά «έπιασε» και τις 870 μονάδες, διατηρώντας στο ακέραιο το profit taking.

Ρυθμό στην εγχώρια αγορά έδωσε και το ισχυρό σήμα από την Jefferies για την εγχώρια αγορά, όπου διατήρησε την bullish στάση της. Έτσι ο αμερικανικός οίκος τοποθετεί το Χρηματιστήριο στα υψηλότερα στοιχήματά της, αναμένοντας σημαντική αύξηση των κερδών ανά μετοχή (EPS).

Έτσι ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε «ράλι» 1,25% ξεπερνώντας και τις 870 μονάδες φτάνοντας στις 873,62 μονάδες με τον τζίρο 86,68 εκατ. ευρώ. Άνοδο 1% σημείωσε ο FTSE 25 στις 2.099 μονάδες, ενώ χαμηλότερα στο 0,07% έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης στις 550 μονάδες.

Οι επενδυτές κινήθηκαν προς τον τίτλο της Τρ. Πειραιώς και της Aegean αλλά και σε τίτλους που έχουν δώσει ορμή και ώθηση στην αγορά για σχεδόν όλο το Μάρτιο.

Έτσι η πρώτη κατέγραψε άνοδο 8%, η δεύτερη 3,61% ενώ υψηλές πτήσεις κατέγραψε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Motor Oil Cenergy.

Η Μυτιληναίος έφτασε σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων μπαίνοντας πλέον στα 14 ευρώ με κέρδη 10,27% το μήνα.

Στις υπόλοιπες τράπεζες καταγράφηκαν διστακτικές κινήσεις με την Alpha Bank στο 0,58% την ETE στο 0,71, ενώ διορθωτικές κινήσεις υπήρξαν στη Eurobank που έκλεισε στο -1,31%

Τα πακέτα που άλλαξαν χέρια έφτασαν τα 25,44 εκατ. ευρώ με μεγαλύτερο αυτό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αξίας 14,56 εκατ. ευρώ με premium στα 11,20 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider