Διευρύνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο, ισχυρά κέρδη για Τρ. Πειραιώς και Aegean

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο, ισχυρά κέρδη για Τρ. Πειραιώς και Aegean
Διευρύνεται η άνοδος του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο, «κρατώντας» τη δυναμική των 860 μονάδων, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και της Aegean Airlines.

Διευρύνεται η άνοδος του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο, «κρατώντας» τη δυναμική των 860 μονάδων, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και της Aegean Airlines.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 868,83 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,7%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 40,65 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,64%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 1,04%.

Κέρδη 0,86% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης, με την Τρ. Πειραιώς να ξεχωρίζει με άνοδο 6,09%, την Alpha Bank να ενισχύεται 1,07%, την Εθνική Τράπεζα 0,63% και την Eurobank 0,4%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (2,47%), της ΕΛΠΕ (1,2%), της ΕΥΔΑΠ (1,1%) και του ΟΛΠ (1,15%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (1,53%), της ΕΧΑΕ (0,49%) και της Ελλάκτωρ (0,48%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (1,2%) και του Εμπορίου (1,1%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (1,58%) και της Τεχνολογίας (0,38%).

Εχθές, το Χρηματιστήριο σημείωσε υψηλές πτήσεις, κατακτώντας τις 860 μονάδες με τις 900 μονάδες να αρχίζουν να φαίνονται στο πεδίο των αγοραστών. Η εγχώρια αγορά τράβηξε διαφορετική γραμμή από τις υπόλοιπες διεθνείς ευρωπαϊκές αγορές, καταγράφοντας υψηλότερη άνοδο σε σύγκριση με αυτές, εξαιτίας των ρευστοποιήσεων του fund Archegos που συμπαρασύρει τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες που είχαν έκθεση σε αυτό.

Ώθηση στην εγχώρια αγορά έδωσε και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider