«Ράλι» στο Χρηματιστήριο - «Κατάληψη» της ζώνης και των 860 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ράλι» στο Χρηματιστήριο - «Κατάληψη» της ζώνης και των 860 μονάδων
Υψηλές πτήσεις για την ΕΥΔΑΠ και τη Motor Oil. Ακολουθεί η Eurobank. «Επικρατούν» οι αγοραστές στα μάχη για τις 860 μονάδες.

Στο «στόχαστρο» του Χρηματιστηρίου αρχίζουν να μπαίνουν πλέον οι 900 μονάδες, καθώς οι αγοραστές κερδίζουν άνετα τη μάχη για την τις 860 μονάδες τη Δευτέρα.

Η εγχώρια αγορά έχει αποκοπεί από τις υπόλοιπες διεθνείς ευρωπαϊκές αγορές, καταγράφοντας υψηλότερη άνοδο σε σύγκριση με αυτές, εξαιτίας των ρευστοποιήσεων του fund Archigos που συμπαρασύρει τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες που είχαν έκθεση σε αυτό.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,75% στις 866,73 μονάδες με τον τζίρο στα 35 εκατ. ευρώ. Υψηλότερα στο 1,99% κινείται ο FTSE 25 στις 2.091 μονάδες, ενώ με κέρδη 1,96% διαπραγματεύεται ο τραπεζικός δείκτης.

Η Eurobank ηγείται του κλάδου με άνοδο 3,05%, η Alpha Bank ακολουθεί στο 1,43%, ενώ ήπια κέρδη καταγράφει η ΕΤΕ της τάξεως του 0,23% με την Πειραιώς να συνεχίζει πτωτικά στο 2,59%.

Υψηλές πτήσεις καταγράφουν οι ΕΥΔΑΠ η Motor Oil, τα ΕΛΠΕ και η Lamda με την πρώτη να ξεπερνά το 5,7%.

Συγκεκριμένα για σήμερα Δευτέρα 29/03 το πρωί έχει οριστεί η αποσφράγιση των προσφορών για τον διαγωνισμό που προωθεί η ΕΥΔΑΠ αναφορικά με την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ», εκτιμώμενης αξίας περίπου 90 εκατ. ευρώ (72,85 εκατ. ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. 24 %).

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο (π.χ. μια αναβολή της τελευταίας στιγμής) οι 3 ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι κατασκευαστικές εταιρείες ΑΒΑΞ, ΤΕΡΝΑ, αλλά και η κοινοπραξία των ΕΚΤΕΡ, Θέμελη, ΕΡΕΤΒΟ, Δ. Κωνσταντινίδης, που ήταν αυτές που κατέθεσαν προ εβδομάδας προσφορές, θα μάθουν τον νικητή της διαδικασίας.

Το ταμπλό σε μεγάλο βαθμό έχει «βαφτεί» πράσινο με τα blue chips να πρωταγωνιστούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider