Πτώση 4% για το πετρέλαιο καθώς απομακρύνονται οι προοπτικές για ανάκαμψη της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 4% για το πετρέλαιο καθώς απομακρύνονται οι προοπτικές για ανάκαμψη της ζήτησης
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,13 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 3,95% και το μπρεντ στα 61,96 ευρώ καταγράφοντας πτώση κατά 4,12%.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση της τάξεως του 4% την Τρίτη, καθώς το νέα κύμα πανδημίας σε συνδυασμό με την επιβράδυνση των εμβολιασμών στην Ευρώπη ενισχύουν τις δυσμενείς προβλέψεις για την ανάκαμψη της ζήσης. Ένα ισχυρότερο δολάριο πιέζει επίσης τις τιμές ενώ ανησυχία προκαλεί στην αγορά η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων η οποία συνεπάγεται και περιορισμό των ταξιδιών, των μετακινήσεων και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Η ηπειρωτική Ευρώπη αυστηροποιεί τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και περιορίζει έτσι περαιτέρω την κινητικότητα», δηλώνει η Commerzbank. «Αυτό ενδέχεται να έχει αντίστοιχα αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου», προσθέτει.

Η επιβολή των εκτεταμένων lockdown οφείλεται στην απειλή ενός τρίτου κύματος λοιμώξεων λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στην Ευρώπη, παρατείνει το lockdown μέχρι τις 18 Απριλίου και ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν σπίτι για να προσπαθήσουν να σταματήσουν ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Δεδομένου ότι το πετρέλαιο διατίθεται σε δολάρια ΗΠΑ, ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι φυσικές αγορές αργού δείχνουν ότι η ζήτηση είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με την αγορά μελλοντικής εκπλήρωσης.

«Οι φυσικές τιμές ήταν πιο αδύναμες από ό, τι υποδεικνύουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εδώ και αρκετές εβδομάδες», εκτιμά ο Lachlan Shaw, από την National Australia Bank.

Την Τρίτη το μεσημέρι (14:43 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,13 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 3,95% και το μπρεντ στα 61,96 ευρώ καταγράφοντας πτώση κατά 4,12%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider