Bitcoin: Μπορεί να γίνει το προτιμώμενο νόμισμα του διεθνούς εμπορίου, λέει η Citi

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Μπορεί να γίνει το προτιμώμενο νόμισμα του διεθνούς εμπορίου, λέει η Citi
To bitcoin αποτελεί ένα «σημείο καμπής» και θα μπορούσε μια μέρα να γίνει το προτιμώμενο νόμισμα του διεθνούς εμπορίου, εκτιμά η Citi την ώρα που επιχειρήσεις, όπως η Tesla και η PayPal  δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κρυπτονόμισμα, ενώ οι κεντρικές τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκδώσουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα.

To bitcoin αποτελεί ένα «σημείο καμπής» και θα μπορούσε μια μέρα να γίνει «το προτιμώμενο νόμισμα του διεθνούς εμπορίου», εκτιμά η Citi την ώρα που επιχειρήσεις, όπως η Tesla και η PayPal δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κρυπτονόμισμα, ενώ οι κεντρικές τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκδώσουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα.

«Υπάρχουν μια σειρά από κίνδυνοι και εμπόδια που στέκονται στο δρόμο της προόδου του Bitcoin», έγραψε η ομάδα παγκόσμιων προοπτικών και λύσεων της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. «Το μέλλον του bitcoin είναι ακόμη αβέβαιο, ωστόσο οι εξελίξεις βραχυπρόθεσμα είναι πιθανό να αποδειχθούν καθοριστικές καθώς το νόμισμα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, ανάμεσα στην ευρεία αποδοχή ή την κερδοσκοπική ενδόρρηξη».

Η στάση της Citi σηματοδοτεί αλλαγή στην οπτική μεγάλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών για το bitcoin. Πολλές τράπεζες παραδοσιακά απέρριπταν το ψηφιακό asset, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει εγγενή αξία ενώ η φρενίτιδα που έχει προκαλέσει θυμίζει τη φούσκα της τουλίπας τον 17ο αιώνα.

Ωστόσο, η μετεωρική άνοδος του bitcoin τους τελευταίους μήνες έχει αναγκάσει τους μεγάλους «παίκτες» της Wall Street να επαναξιολογήσουν το κρυπτονόμισμα. Η BNY Mellon, η παλαιότερη τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα προσφέρει υπηρεσίες που θα δέχονται bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα. Στο μεταξύ, η JPMorgan έχει αποκαλύψει ότι μελετά σοβαρά το κρυπτονόμισμα.

Το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα συχνά υπόκεινται σε ραγδαία μεταβλητότητα. Μόλις μία εβδομάδα αφότου αναρριχήθηκε σε ιστορικό υψηλό σε επίπεδο άνω των 58.000 δολαρίων, η τιμή του bitcoin έχασε πάνω από 10.000 δολάρια. Παραμένει 60% υψηλότερα από τις αρχές του έτους και 460% υψηλότερα σε σχέση με 12 μήνες πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider