Μπιλ Γκέιτς: Δεν είμαι αισιόδοξος για το bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Δεν είμαι αισιόδοξος για το bitcoin
Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι οπαδός του bitcoin και μάλιστα συμβουλεύει τον κόσμο να προσέχει το κρυπτονόμισμα.

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι οπαδός του bitcoin και μάλιστα συμβουλεύει τον κόσμο να προσέχει το κρυπτονόμισμα.

«Κόσμος που δεν έχει πολλά χρήματα να ξοδέψει παρασύρεται εύκολα από τη μανία των κρυπτονομισμάτων αλλά εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για το bitcoin», δήλωσε σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg, λέγοντας πως καταναλώνει πολλή ενέργεια και προάγει τις ανώνυμες, μη αναστρέψιμες συναλλαγές.

Για την επιρροή που προκαλεί ο Έλον Μασκ στο bitcoin απλά και μόνο με τα tweets του, είπε πως «ο Μασκ έχει πάρα πολλά χρήματα και είναι πολύ ψαγμένος, οπότε δεν ανησυχώ για την αυξομείωση στη τιμή των bitcoins του. Όσοι, όμως, δεν έχουν πολλά χρήματα να επενδύσουν, όπως ο Έλον, πρέπει να προσέχουν».

Διευκρίνισε πως τάσσεται υπέρ του ψηφιακού χρήματος, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και προσφέρει χαμηλό κόστος συναλλαγών, αλλά όχι υπέρ των ανώνυμων συναλλαγών.

Ο Γκέιτς πιστεύει ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή και χαίρεται που εύποροι άνθρωποι όπως ο Έλον Μασκ ή ο Τζεφ Μπέζος διαθέτουν τουλάχιστον ένα μέρος των πόρων τους για την αντιμετώπισή της. Θέλει, μάλιστα, να συνεργαστεί πιο στενά με τον Μπέζος για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider