Wall Street: Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα συναλλαγών ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα συναλλαγών ο S&P 500

Με μεικτά πρόσημα στος βασικούς δείκτες και απώλειες στον S&P 500 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, παρά το θετικό ξεκίνημα.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο S&P 500 έχασε 0.71%, ο Nasdaq κατέγραψε σημαντική πτώση κατά 1.57%, ενώ ο DJ είχε πιο θετική πορεία με οριακά κέρδη κατά 0.11%.

Αναλυτικά οι δείκτες της Wall Street:

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με οριακά θετικό πρόσημο, στις 31,494 μονάδες.
Ο ευρύτερος S&P 500, έκλεισε με πτώση 0,19%, στις 3,906 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq αντίστοιχα κατέγραψε κέρδη 0,07%, στις 13,874 μονάδες.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, σε δηλώσεις της υποστήριξε την ανάγκη να δοθεί ένα μεγάλο πακέτο στήριξης για να ενισχυθεί η οικονομία. «Το αντίτιμο του να κάνεις πολύ λίγα, είναι μεγαλύτερο από το αντίτιμο του να κάνεις κάτι μεγάλο», δήλωσε. «Πιστεύουμε πως μακροπρόθεσμα τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερα από τα κόστη», πρόσθεσε, ενώ οι ανησυχίες για την άνοδο των πληθωριστικών πιέσεων σε ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, δεν έχουν κοπάσει.

Το πακέτο των 1,9 δισ. δολαρίων που έχει διακηρύξει ο Τζο Μπάιντεν για την τόνωση της οικονομίας, προβλέπεται να περάσει από κρίση στο Κογκρέσο μέχρι τις 14 Μαρτίου.

Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, το Βitcoin κινείται από ρεκόρ σε ρεκόρ, φτάνοντας κοντά τα 55.000 δολάρια, συνεχίζοντας να «κεφαλαιοποιεί» την υποστήριξη από την Tesla και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, με τις πρόσφατες δηλώσεις του Elon Musk να κάνουν λόγο για «μια λιγότερο χαζή εκδοχή του χρήματος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider