Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες κατέγραψαν την Τετάρτη, για δεύτερη συνεχή ημέρα συναλλαγών, οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω της νευρικότητας που επικρατεί στις αγορές για την προοπτική ανάκαμψης των οικονομιών της Ευρωζώνης και τις καθυστερήσεις που παρουσιάζουν τα προγράμματα εμβολιασμού της ηπείρου, καθώς και η «επιμονή» του υψηλού αριθμού κρουσμάτων σε μια σειρά από χώρες, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τα lockdown.

Η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, γέννησε ανησυχίες στους επενδυτές, παρουσιάζοντας στοιχεία πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα διανύσουν ύφεση και το α’ τρίμηνο του 2021, κι η οποία αναμένεται να φτάσει στο 0,9%.

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές προκαλεί και το επενδυτικό κλίμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με την Wall Street να καταγράφει απώλειες, επηρεασμένη από τις προσδοκίες για αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων και στροφή των επενδυτών προς την αγορά ομολόγων, με το 10-ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ να αγγίζει υψηλότερα επίπεδα σε βάθος δεκαετίας.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 «έχασε» 0,74%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 1,1% κλείνοντας στις 13.909, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,56% στις 6.710 και ο γαλλικός CAC 40 επίσης έχασε 0,36% κλείνοντας στις 5.675 μονάδες.

Απώλειες 0,38% κατέγραψε στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35, ενώ ακόμα μεγαλύτερη πτώση 1,12% σημείωσε ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider