Guggenheim: To Βitcoin μπορεί να φτάσει τις 600.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Guggenheim: To Βitcoin μπορεί να φτάσει τις 600.000 δολάρια

Εκτιμήσεις για «αναρρίχηση» του Bitcoin ακόμα και στα 600.000 δολάρια εξέφρασε ο Scott Minerd, επικεφαλής επενδύσεων της επενδυτικής εταιρείας Guggenheim.

Σε συνέντευξη του στο CNN, δήλωσε πως παρακολουθεί το κρυπτονόμισμα και τις μεταβολές του τα τελευταία 10 χρόνια, αν και αρχικά το μέγεθος της αγοράς δεν ήταν επαρκές για να δικαιολογήσει τα θεσμικά κεφάλαια. Όταν όμως η κεφαλαιοποίησή του αυξήθηκε και το Bitcoin πέρασε τις 10.000 δολ. «άρχισε να γίνεται πολύ ενδιαφέρον».

«Αν σκεφτούμε την προσφορά του Bitcoin σε σχέση με την προσφορά του χρυσού αυτή τη στιγμή στον κόσμο, και λάβουμε υπόψιν ποια είναι η συνολική αξία του χρυσού, αν το Bitcoin φτάσει σε αυτά τα νούμερα, τότε θα μιλάμε για 400.000 με 600.000 δολάρια ανά Bitcoin», δήλωσε.

Αν και εκφράζει την επιφύλαξη πως η απότομη άνοδος του από τις 20.000 δολ. στις 40.000 μέσα σε λίγες εβδομάδες ίσως έχει να κάνει με βραχυπρόθεσμη κερδοσκοπία, ωστόσο «τα κρυπτονομίσματα έχουν εισέλθει στο βασίλειο της αξιοπιστίας και θα συνεχίσουν να είναι ολοένα και πιο σημαντικά για την παγκόσμια οικονομία», εξήγησε ο Minerd.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider