Χρηματιστήριο: Διόρθωση αλλά με διατήρηση των 810 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Διόρθωση αλλά με διατήρηση των 810 μονάδων

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφηκαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πιάνοντας το νήμα από τις απώλειες που σημειώθηκαν στη Wall Street τη Δευτέρα.

Έτσι, την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 1,05% στις 813,62 μονάδες, με τον τζίρο στα 57,6 εκατ. ευρώ. Πτώση 1,13% σημείωσε και ο FTSE 25 στις 1.941,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε ισχυρότερες απώλειες 2,82% στις 511,20 μονάδες.

Από τους τραπεζικούς τίτλους απώλειες κατέγραψε η Eurobank στο 1,61% η Εθνική στο 4,53%, η Alpha Bank στο 3,54% ενώ η Τράπεζα Πειραιώς εκλεισε ανοδικά στο 0,73%. Παράλληλα, σε προσαρμογή των τιμών στόχων για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προχώρησε τη Δευτέρα η JP Morgan δίνοντας σύσταση overweight, για τις Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα, διατηρώντας ωστόσο ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Υψηλότερες απώλειες κατέγραψε ο τίτλος της Βιοχάλκο στο 3,51%, της Aegean στο 3,05% και της Lamda 2,45%. Ξεχώρισε θετικά η Τέρνα Ενεργειακή καταγράφοντας άνοδο 1,6% και τα ΕΛΠΕ 0,89%.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετατροπής των CoCos, ύψους 2,040 δισ. ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς σε μετοχές και σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, στο διάστημα από 11 μέχρι 15 Ιανουαρίου, θα μπουν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο οι 394,4 εκατ. νέες μετοχές που προκύπτουν από τη μετατροπή. Οι μετοχές αυτές θα προστεθούν στα 436,6 εκατομμύρια υφιστάμενες μετοχές της Τρ. Πειραιώς (σύνολο 831 εκατ. μετοχές), με αποτέλεσμα το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, από 26,4% στην Τράπεζα Πειραιώς σήμερα, να ενισχυθεί στο 61,3%, καθιστώντας την Τράπεζα κρατική.

Από την άλλη στα διεθνή, η πορεία της πανδημίας αλλά και πολιτική ένταση που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ προβληματίζουν τους επενδυτές. Έπειτα από μια έντονη προεκλογική εκστρατεία, για την οποία κινητοποιήθηκαν τόσο ο νεοεκλεγείς όσο και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, οι κάτοικοι της Τζόρτζια ψηφίζουν σήμερα στις επαναληπτικές εκλογές για τις δύο έδρες της πολιτείας στη Γερουσία, οι οποίες θα καθορίσουν αν οι Ρεπουμπλικάνοι ή οι Δημοκρατικοί θα ελέγχουν αυτό το σώμα του Κογκρέσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider