«Στοίχημα» τα υψηλότερα και οι ξένοι στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Στοίχημα» τα υψηλότερα και οι ξένοι στο Χρηματιστήριο
Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο, παρά τα αρκετά μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά. Κέρδη 1,02% την Τετάρτη, μια ανάσα από τις 660 μονάδες. Στόχος οι 667 μονάδες μέχρι το τέλος του μήνα.

Διατηρήθηκε και την Τετάρτη η δυναμική στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τo «καύσιμο» της Moody's να διαρκεί ακόμη, δημιουργώντας θετικές προοπτικές για το μέλλον της αγοράς.

Παρά το αρνητικό τοπίο που άρχιζε να σκιαγραφείται, μετά το rebalancing της MSCI με την Motor Oil να διαγράφεται από τον MSCI Greece Standard, η αγορά έβγαλε αντίδραση.

Ειδικότερα, την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,02% στις 658,42 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 68,27 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημείωσε άνοδο 1,03%, ενώ ο Mid Cap ενισχύθηκε 0,96%. Με κέρδη 3,14% έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης στις 314,02 μονάδες.

Στις τράπεζες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο 6,09%, με την Alpha Bank να ακολουθεί στο 3,76%, την Eurobank στο 2,31%, ενώ με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς στο 1,71%. Στα μη τραπεζικά blue chips τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν η μετοχή της Aegean στο 9,16%, της Motor Oil στο 7,61%, της Viohalco στο 5,53%, και των ΕΛΠΕ 4,37%.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του κλάδου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο τρίμηνο, καθώς σήμερα/αύριο αναμένεται η ετυμηγορία του SSM για τα CoCos της Τράπεζας Πειραιώς που θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα το ΤΧΣ σε ένα ποσοστό της τάξεως του 61% στην τράπεζα, ανοίγοντας το δρόμο σε μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες, ώστε να προκύψουν νέα επενδυτικά stories που να εστιάζουν για παράδειγμα στη μείωση των «κόκκινων» δανείων, με τις αντίστοιχες μετοχές να βγάζουν αντίδραση, από τα χαμηλά που διαπραγματεύονται.

Όπως αναφέρει στο insider.gr ο Ηλίας Ζαχαράκης Διευθύνων Σύμβουλος της Fast Finance, η αναβάθμιση της Moody's είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον διεθνή παράγοντα και τους ξένους επενδυτές, που αν αποφασίσουν να μπουν στην αγορά, που είναι και το μεγάλο στοίχημα άλλωστε, τότε θα δούμε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο, από τη ρηχότητα που επικρατεί σήμερα. Ο ίδιος επισημαίνει πως οι 667 μονάδες αποτελούν βραχυπρόθεσμο στόχο, μέχρι το τέλος του μήνα. Ωστόσο βασικό ζητούμενο είναι ποια κίνητρα θα δοθούν ώστε να αυξηθεί η ξένη επενδυτική παρουσία, όταν η αγορά απουσιάζει από μεγάλους δείκτες, ενώ μιλάμε και για μια «news and flow market».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider