Μαζεύει τις αρχικές απώλειες το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαζεύει τις αρχικές απώλειες το Χρηματιστήριο
«Μάχη» αγοραστών - πωλητών στο Χρηματιστήριο, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μαζεύει τις αρχικές απώλειες που κατέγραφε στο άνοιγμα της συνεδρίασης το Χρηματιστήριο, έχοντας αποτιμήσει ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου τα νέα περιοριστικά μέτρα, που ανακοίνωσε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:30 διαμορφώνεται στις 584,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,63% από το -1,79%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,48 εκατ. ευρώ.

Πτώση 0,82% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.374 μονάδες, και ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,62% στις 246 μονάδες. Στις τράπεζες, την μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν Εθνική Τράπεζα στο 3,14% η Αlpha Bank 1,15% η Εurobank 1,03% και η Τράπεζα Πειραιώς με κέρδη 2,9%.

Όπως σημειώνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες το μεγαλύτερο «βαρίδι» για την αγορά είναι οι τράπεζες, ενώ σύντομα θα αρχίσει η αγορά να «κοιτάει» τις θα αφήσει πίσω του το lockdown.

Lockdown από το Σάββατο

Σε οριζόντιο lockdown μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου τίθεται και πάλι ολόκληρη η χώρα από το ερχόμενο Σάββατο 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα νέα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να συμμετέχει στην ενημέρωση.

«Επέλεξα σήμερα έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και είμαι εδώ μαζί με τον καθηγητή Τσιόδρα για να καταδείξω ότι οδηγός στις όποιες αποφάσεις είναι τα επιστημονικά δεδομένα» ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης. «Ξέρω ότι υπάρχουν ερωτήματα και στεναχώρια και αγωνία για τις οικονομικές επιπτώσεις. Θα προσπαθήσω και εγώ και ο κ. Τσιόδρας να δώσουμε πειστικές απαντήσεις» συνέχισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider