Ξένα Χρηματιστήρια
10-11-2015 | 19:45

Χωρίς μεταβολές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μοιράσου το
Χωρίς μεταβολές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χωρίς αισθητές μεταβολές έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς η αισιοδοξία ότι η αμερικανική οικονομία θα αντεπεξέλθει σε ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων επικράτησε των ανησυχιών για επιβράδυνση στην Κίνα.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στις 376.27 μονάδες, ανακάμπτοντας από το 0,7% που είχε καταγράψει στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,32% στις 6.275,28 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 4,912.16 μονάδες και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 10.832,52 μονάδες.

Σημάδια εξασθένησης παρουσίασαν οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου, με τη γαλλική Eiffage να σημειώνει βουτιά 4% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της που έχουν πληγεί από την αναιμική εγχώρια κατασκευαστική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον Roberto Lottici, διαχειριστή χαρτοφυλακίου της ιταλικής Ifigest, εν μέσω προσδοκιών για τα νέα μέτρα στήριξης της ΕΚΤ, οι επενδυτές έχουν το περιθώριο να επιλέξουν να ρευστοποιήσουν μεμονωμένες μετοχές προκειμένου να καταγράψουν κάποια κέρδη καθώς η λήξη του έτους πλησιάζει.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.