Σε νέο κλοιό πιέσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών της Παρασκευής.

Καθώς οι διαδικασίες για την κεφαλαιακή θωράκιση των συστημικών τραπεζών είναι σε εξέλιξή, οι τιμές των μετοχών των Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα κινούνται προς τα επίπεδα που εκτιμάται πως θα γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου, όπως τουλάχιστον αυτά αποτυπώνονται  στα book buildings.

Την ίδια στιγμή πάντως διαπιστώνεται πως πολλοί επενδυτές ρευστοποιούν θέσεις σε μη τραπεζικές μετοχές προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη ρευστότητα για να μετάσχουν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών. Κατά κάποιους αναλυτές η πτώση του τραπεζικού κλάδου τις τελευταίες τρεις ημέρες δικαιολογεί τεχνική ανοδική αντίδραση στις επόμενες συνεδριάσεις, θέση που όμως οι πιο απαισιόδοξοι δεν συμμερίζονται.

Σταθεροποιητικά στα 7,590 ευρώ κινείται ο τίτλος του ΟΠΑΠ, σημειώνοντας άνοδο 0,66%, εν μέσω αβεβαιότητας σε σχέση με τις κυβερνητικές προθέσεις για επιβολή νέου φόρου στα παιχνίδια του OΠΑΠ.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 681,17 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,76%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 15 μετοχές, 24 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,91%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,83%. Από τους επιμέρους δείκτες τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-6,01%). Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Τράπεζα Πειραιώς (-10,53%) και Εθνικής Τράπεζας (-10,09%).